Ανανεώθηκε η ευρωπαϊκή πιστοποίηση στα μονοπάτια της Άνδρου

Μέσα σε χαρούμενο κλίμα ανανεώθηκε για δεύτερη φορά για μια ακόμα τριετία η ευρωπαϊκή πιστοποίηση στα μονοπάτια της Άνδρου. Η πρώτη πιστοποίηση είχε γίνει το 2015. Τιμητικά διπλώματα δόθηκαν στο εκπρόσωπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αντιπεριφερειάρχη Ναυτιλίας Γιάννη Μαργαρίτη, στον έπαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη και στον δήμαρχο Άνδρου Θεοδόση Σουσούδη, που είναι εταίροι στο πρόγραμμα των μονοπατιών που διαχειρίζεται το Andros Routes (φωτ. Εν Άνδρω).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστοποίησης έχει στους κόλπους της 34 ευρωπαϊκές χώρες, όπως δείχνει και ο χάρτης. Απαρτίζεται από 62 μέλη. Και εκπροσωπεί 2.700.000 οργανωμένους βαδιστές (φωτ. Εν Άνδρω).

 Η 2η συνάντηση για τα μονοπάτια στα πλαίσια της οποίας έγινε η βράβευση ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε στην αρχή ο έπαρχος Άνδρου που ήταν παρών ως ένας από τους εταίρους του προγράμματος. Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι εργασίες της 2ης πανελληνίου συνάντησης μονοπατιών με εισηγήσεις από ομιλητές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Αισθητή η παρουσία στην αίθουσα και στις διάφορες βοηθητικές διαδικασίες της συνάντησης των εθελοντών που έχουν συσπειρωθεί στο Andros Routes. Με τα ανάλογα μπλουζάκια ξεχώριζαν από μακριά (φωτ. Εν Άνδρω).

Στη συνάντηση υπήρχε και έκθεση περιοδικών περιπατητικών ομάδων (φωτ. Εν Άνδρω).

 Στη συνάντηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 17 μέρη της Ελλάδος: Αμοργό. Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Βόλος-Πήλιο, Νάξος, Χίος, Τήνος, Άνδρος, Ήπειρος, Πάρος, Καρδίτσα, Μαίναλο, Λήμνος, Καστοριά, Κιλκίς, Ικαρία, Αθήνα. Δύο ξένες αντιπροσωπείες: Λουξεμβούργο και Γαλλία. Και ορισμένοι μεμονωμένοι ξένοι: Σερβία, Γερμανία, Αγγλία (φωτ. Εν Άνδρω).  

Την όλη διοργάνωση είχε το Andros Routes και η Όλγα Καραγιάννη. Συνδιοργανωτές ήταν το Επαρχείο και ο Δήμος Άνδρου. Χορηγοί ήταν το Επαρχείο Άνδρου, η Golden Star Ferries κλπ.

 Το δίπλωμα απένειμε η πρόεδρος του ευρωπαϊκού οργανισμού πιστοποίησης που ήρθε για τον σκοπό αυτό στην Ελλάδα και μίλησε και στη συνάντηση (φωτ. Εν Άνδρω).

 Στην φωτογραφία εκτός των τοπικών αρχών και οι εθελοντές που ήταν και είναι η ψυχή του όλου εγχειρήματος όλα αυτά τα χρόνια. Στην φωτογραφία με τα χαρακτηριστικά μπλουζάκια τους κατά την απονομή (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Την συνάντηση κάλυψε και η ΕΡΤ (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΤΟ ΟΛΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ANDROS ROUTES (ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ), ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΙΣ ΑΝΔΡΟΥ, ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ….
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…..