ΑΝΔΡΟΣ: Όσα παίρνει ο άνεμος ή... gone with the wind!

ΧΩΡΑ 14 Φεβρουαρίου 2019

Ο άνεμος ισχυρός. Η θάλασσα ταραγμένη. Η Χώρα γαλήνια από το ύψος 8 αιώνων ιστορίας κοιτά τα στοιχειά της φύσεως. Έχει δει ανέμους και φουρτούνες. Και άντεξε. Και εξαπλώθηκε και άλλαξε. Και μας άλλαξε. Θα αντέξει και αυτή την ολιγοήμερη ταραχή. Σκοτεινιασμένος Νειμποριός χτες 14/2. Μοναχικός. Κι ας είναι του Αγίου Βαλεντίνου. Μόνο ο συνεργάτης μας Νικόδημος να του κάνει παρέα... (φωτ. Νικόδημος).

Το Μέσα Κάστρο. Του Κάστρο Μαρίνου Δάνδολου. Εγκαταλειμένο στην φθορά του καιρού. Στη μανία του ανέμου. Στην αντάρα της θάλασσας. Απέναντι ο Τουρλίτης. Δείγμα ισχύος της Άνδρου στα τέλη του 19ου αιώνα. Δείγμα αγάπης στην Άνδρο του Αλέκου Γουλανδρή που τον αναστύλωσε στα τέλη του 20ου αιώνα. Ενδιαμέσως τον είχαν βομβαρδίσει οι Γερμανοί το 1943. Φωτογραφία από τον σκοτεινιασμένο Νειμποριό (φωτ. Νικόδημος).

Η κοιλάδα της Χώρας από το ύψος των Γερακώνων. Μια Χώρα σκοτεινιασμένη από την καταιγίδα "Χιόνη" που έπληξε επί τρίημερο την Άνδρο. Στο βάθος η Χώρα με τον αφρισμένο Νειμποριό και το αφρισμένο Παραπόρτι (Φωτ. Χαρίδημος).

 

Ένα εντυπωσιακό βίντεο που καταγράφει τους άνεμους που χτύπησαν την Άνδρο και δείχνει τα νερά που πλημμύρισαν τα ρέματα και τους μικρούς καταρράκτες όλης της Άνδρου. Εδώ ο μικρός καταρράκτης στους Γερακώνες (Λήψεις Χαρίδημος, επεξεργασία Εν Άνδρω).

ΜΑΙΝΗΤΕΣ 14 Φεβρουαρίου 2019

Πλημμύρισαν οι πηγές στις Μαίνητες από τα νερά. Η καταιγίδα έφερε εκτός από αέρα και πολύ νερό. Γέμισαν τα κεφαλάρια των Μαινητών (φωτ. Νικόδημος).

Γέμισε νερό και η ρεματιά των Μαινητών. Ξέχειλα τα ρυάκια και το ρέμα. (φωτ. Νικόδημος).

Ξέχειλη και η υπερχείλιση της δεξαμενής των Μαινητών. Πολύ νερό εφέτος. Ήταν να μην αρχίσει να βρέχει... (φωτ. Νικόδημος).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Εν Άνδρω και οι συνεργάτες του (σήμερα οι Χαρίδημος και Νικόδημος, αύριο άλλοι) κάνουν ένα πραγματικό ρεπορτάζ (φωτογραφίες και βίντεο) από το πέρασμα της καταιγίδας από την Χώρα, τους Γερακώνες και τις Μαίνητες. Αποτυπώνουν με καλαισθησία και καλλιτεχνία την Άνδρο σε στιγμές αυτών των ημερών. Για όσους δεν ζουν εκεί και την αγαπούν. Αλλά και για όσους ζουν εκεί και την νοιώθουν...

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

SOS BATSI!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Πλημμύρισαν οι πηγές;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;χα χα χα

This comment was minimized by the moderator on the site

Hταν κάποιοι που ειρωνεύτηκαν τον παπα Λεωνίδα Γλυνό όταν στις 8 Νοεμβρίου μετά την λειτουργία του πανηγυρίζοντος ναού των Ταξιαρχών έκαμε λιτανεία στην παλιά πόλη και δέηση στην πλατεία Καίρη για βροχή.
Κάποιος μούπε αμέσως μετά ενώ επέστρεφα από τη λιτανεία. Bάζουμε στοίχημα ότι δν πρόκειται να βρέξη. Προφανώς ολιγόπιστος και εγώ δεν το έβαλα. Ο ΘΕΟΣ αργεί για να δοκιμάση την άνευ όρων πίστη μας σε ΕΚΕΙΝΟΝ. Ευτυχώς για τους ανθρώπους όμως δεν ξεχνά.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολυ ομορφο!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Με την "Χιόνη" μου ήρθε αστραπιαία στο μυαλό το γνωστό ανέκδοτο (με τους 20 πόντους χιόνι!) και αναρωτήθηκα πως θα λέγεται άραγε η επόμενη κακοκαιρία! (ακολουθώντας, κατά τα γνωστά, την αλφαβητική σειρά...).
Καλό Σαββατοκύριακο!