Δύο σε ένα: καταιγίδα στο νησί, ανεκτέλεστα στη γραμμή!

Η Άνδρος ξύπνησε σήμερα μέσα σε καταιγίδα. Αδιάκοπη, επίμονη, συνεχής βροχή. Αδύνατο να δεις πολλά πράγματα σε απόσταση. Μόνο κοντινές λήψεις. Το "μένουμε σπίτι σήμερα" είναι υποχρεωτικό και λόγω  καιρού. Και για ψώνια να θες να πας το αφήνεις για αύριο που όπως λέει η ΕΜΥ και αναμεταδίδει το Λιμεναρχείο θα ανοίξει ο καιρός. Μια φωτογραφία από το παρατηρητήριο μας πείθει για τα λεγόμενα. Η Άνδρος μέσα στην καταιγίδα και με την ελπίδα να ξεπλυθούν όλα: αμαρτίες και ανοησίες, ιοί και κορονοϊοί. Πρωινός αναγνώστης, o John P., στέλνει μήνυμα: "καλημέρα, πότε θα σταματήσει να βρέχει... να δούμε και λίγο ήλιο;". Και λαμβάνει ως απάντηση: "τουλάχιστον με αυτόν τον καιρό δεν σου κάνει καρδιά να βγεις στην βεράντα ή στον κήπο. Απλώς κοιτάς μέσα από το τζάμι την βροχή..." 

Πρώτη επικοινωνία στις 8:45 με Γαύριο. Την πύλη της Άνδρου στον έξω κόσμο. Μια πύλη που έκλεισε εδώ και πολλές μέρες - λόγω κορονοϊού - και δεν ξέρουμε πότε θα ξανανοίξει κανονικά. Εν τω μεταξύ τα καράβια πηγαινοέρχονται άδεια. Το υπουργείο Ναυτιλίας μάλλον είναι σε... άδεια! Και τα νησιά κυμαίνονται μεταξύ ανεκτέλεστων δρομολογίων και εκτελεσμένων πλοίων. Αναλυτικά προς ενημέρωση σας αν τυχόν ταξιδέψετε (που να πάτε αφού και απέναντι όλα κλειστά είναι;) σας πληροφορούμε: (α) Το Superferry II περνά σήμερα Παρασκευή και γυρνά κανονικά, το ίδιο και ο Θεολόγος. (β) Από αύριο Σάββατο το Superferry II μένει δεμένο στη Ραφήνα μέχρι νεωτέρας. (γ) Αύριο Σάββατο ο Θεολόγος περνά κανονικά για Ραφήνα, όπου δένει μέχρι Δευτέρα απόγευμα. Κυριακή έχει ανεξέλεγκτο. (δ) Καταλάβατε πως πλέον θα έχουμε καράβι όποτε περνούν φορτηγά!!!Και το υπουργείο αφήνει άδεια τα πλοία χωρίς βοήθεια και χτενίζεται...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο ΔΗΜΑΡΧΟς ;, Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ; Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ; τι κάνουν ; τι περιμένουν;
Ας ελπίσουμε να μη χρειαστεί ανάγκη σε συνάνθρωπό μας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχουν στειλει επιστολές στο υπουργό και στον πρωθυπουργό.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ερε χάλια...μεγάλα χάλια!!!
Που είναι το υπουργείο ΥΕΝ να στηρίξει τις γραμμές με επιδότηση ;
Σε άλλα κράτη τι κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Κούλης - κοινωνική πολιτική: σημειώσατε 1 ! (τουλάχιστο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σοβαρό υπουργό στη ναυτιλία...)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ερώτηση προς
-Πρωθυπουργό,
-Υπουργό Νησιώτικης Πολιτικής,
-Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας,
- Περιφερειάρχη,
-Έπαρχο,
-Δήμαρχο,
-Πλοιοκτήτες,
Κύριοι, εάν ένας συμπολίτης μας προσέλθει στο κέντρο Υγείας αύριο 28/3 το απόγευμα με κατά δήλωση του νόσημα Κορονοιου, πότε θα φτάσει το δείγμα του στο Ινστιτούτου Παστέρ ώστε να του δώσει το αποτέλεσμα? Μετά από 30+ ώρες?