Ρεκόρ ανέμου στην Τήνο! Σύννεφο σκόνης στην Άνδρο! Ο καιρός το Πάσχα...

Στην Άνδρο οι ριπές έφτασαν την Μ. Τετάρτη και ξεπέρασαν τα 11 μποφόρ. Συγχρόνως οι ισχυροί άνεμοι αρχικά μετέφεραν μεγάλες ποσότητες σκόνης δημιουργώντας μια απίστευτη θολούρα στην ατμόσφαιρα, Στη φωτογραφία οι Γερακώνες της Άνδρου με ένα σύννεφο και σκόνη σε όλη την κορυφή τους.

Θυελλώδεις άνεμοι με ριπές άνω των 100 χλμ/ώρα σάρωσαν το Αιγαίο την Μ. Τετάρτη μέχρι το πρωί της Μ. Πέμπτης. Η ισχυρότερη ριπή σημειώθηκε την Μ. Τετάρτη στο Πόρτο της Τήνου και ήταν ίση με 132 χλμ/ώρα. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Εν  Άνδρω στην Τήνο Γιάννης Βιδάλης οι ριπές του ανέμου έφτασαν και ξεπέρασαν τα 12 μποφόρ τερματίζοντας την κλίμακα μέτρησης.

Στην Άνδρο οι ισχυρότερες ριπές ήταν την Μ. Τετάρτη που έφτασαν τα 11 και σε ορισμένες περιπτώσεις τα 12 μποφόρ. Συγχρόνως οι ισχυροί, αρχικά δυτικοί και αργότερα ανατολικοί, άνεμοι μετέφεραν μεγάλες ποσότητες σκόνης δημιουργώντας μια απίστευτη θολούρα στην ατμόσφαιρα. 

Ισχυρότατοι άνεμοι μέχρι και την μ. Πέμπτη το πρωί...

Από την Μ. Παρασκευή όπως μας πληροφορεί ο Σ.Δ. βελτιώνεται ο καιρός. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν έως και το Μ. Σάββατο (18/04) ενώ την Κυριακή του Πάσχα (19/04) υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα πελάγη από τη Μ. Παρασκευή (17/04) δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο έως και το Μ. Σάββατο (18/04).

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον καιρό που αναμένεται έως την Κυριακή του Πάσχα (19/04) με μια ματιά:

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Οταν λέτε Κάβοντόρο, υποθέτω πως εννοείτε το σταθμό του ακρωτηρίου Παξιμάδας. Ο σταθμός αυτός βρίσκεται σχεδόν
18 ν.μίλια μακρυά από το Γαύριο (στο μέσον του Ραφήνα-Ανδρος) Ο δε σταθμός τού Γαυρίου δεν έγραψε πάνω από 8 bft ριπές ανέμου.

Θεωρώ λοιπόν το ''Στην Άνδρο οι ισχυρότερες ριπές ήταν την Μ. Τετάρτη που έφτασαν τα 11 και σε ορισμένες περιπτώσεις τα 12 μποφόρ''
τουλάχιστον υπερβολικό έως άστοχο σχόλιο.
Άλλο 8 κι άλλο 11-12 bft
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Θεωρώ πρωτοφανές πως κρίνεται από το Γαύριο. Ποτέ μα ποτέ το Εν Άνδρω δεν έλαβε υπόψη του τον σταθμό του Γαυρίου. Πάντα όταν γράφουμε για Άνδρο αναφερόμαστε είτε στην ΕΜΥ στον Κάβο Ντόρο. είτε στο windy. Σας το γράψαμε κιόλας. Άρα θεωρούμε υπερβολή να κρίνετε από το Γαύριο μόνο, που γενικά δεν έχει σχέση με την Βόρεια Άνδρο/Κάβο Ντόρο.
Τώρα προς γενικότερη πληροφόρηση σας Άνδρος είναι και η Χώρα. Και στην Χώρα ο άνεμος σε καμία περίπτωση δεν έπεσε κάτω από τα 10 μποφόρ. Ζούμε χρόνια εδώ και ξέρουμε τους ανέμους. Στην δική μας περιοχή ήταν περισσότερο από 10 μποφόρ. Δεν είχαμε ανεμόμετρο, αλλά το ουρλιαχτό του αέρα πολλές φορές ήταν απίστευτο και ήταν αδύνατον σε κάποιες ριπές να μείνεις όρθιος. Μετακινήσαμε το αυτοκίνητο για να μην πέσουν δέντρα πάνω του. Τέτοιες ριπές είναι γύρω στα 11 μποφόρ. Αλλά και το windy τόσο έδινε. Αυτά προς πληροφόρηση σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλημέρα σας Χρόνια πολλά.
Γράφετε το παρακάτω:
''Στην Άνδρο οι ισχυρότερες ριπές ήταν την Μ. Τετάρτη που έφτασαν τα 11 και σε ορισμένες περιπτώσεις τα 12 μποφόρ.''
Από πού παίρνετε αυτές τις μετρήσεις;

Καλή Ανάσταση
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τα συγκεκριμένα από τα στοιχεία του Κάβο Ντόρο. Υπάρχουν στοιχεία και στο Γαύριο από τον Λεωνίδα Πιάγκο. Αλλά εν προκειμένω είναι από τον Κάβο Νόρο το site Windy..

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μήπως είναι διαφήμιση; Γιατί δεν δημοσιεύουμε διαφημίσεις στα σχόλια...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro