ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ή ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Η ΤΗΝΟΣ

 
 
Φωτογραφία από την συνάντηση υπουργού Υγείας με τον δήμαρχο Τήνου όπου δρομολογήθηκε η λύση των προβλημάτων του γειτονικού νησιού.
 
Είναι γεγονός πως το Κέντρο Υγείας Άνδρου έχει περιέλθει σε μαρασμό. Το προσωπικό δεν επαρκεί εδώ και χρόνια. Οι γιατροί αποχωρούν με σύνταξη και δεν αναπληρώνονται. Η κατάσταση είναι οριακή διαχρονικά. Την 5ετία 1914-1919 ο Δήμος Άνδρου είχε τρεις γιατρούς (Σουσούδη, Βόσσο, Θεοδωράκη) στο Συμβούλιο. Αλλά και οι τρεις δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ για το Κέντρο Υγείας. 
 
Την 4ετία 2019-2023 το νησί είχε δήμαρχο εστιάτορα τον Λοτσάρη (ταβερνιάρη κατά τον Σουσούδη). Αυτός έκανε κινήσεις ως προς το ΕΚΑΒ και ως προς την προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων. Αλλά δεν έκανε κάτι για γιατρούς. Τώρα ξεκινά μια 5ετία που ακόμα μια φορά ο Δήμος έχει πάλι τρεις γιατρούς στο συμβούλιο (Σουσούδη, Βόσσο, Θεοδωράκη), οι οποίοι όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν κουνηθεί από την θέση τους. 
 
Αντιθέτως στο γειτονικό νησί ο επανεκλεγείς δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς πριν φτάσει το καλοκαίρι είχε επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. Και του μετέφερε "την κραυγή αγωνίας των κατοίκων του νησιού για την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Υγείας του νησιού"!
 
Όπως σημειώνει ο ίδιος: "Κύριο και αποκλειστικό θέμα αυτής της συζήτησης υπήρξε φυσικά η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, αλλά και η κάλυψη των κενών θέσεων μετά και την απόσπαση της εναπομείναντα Καρδιολόγου στο Κ.Υ. Ίου.
 
Η ανταπόκριση τού Υπουργού Υγείας υπήρξε άμεση και θετική στα παραπάνω αιτήματα και ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε στον Δήμαρχο πως στις αρχές Μαΐου προκηρύσσει 3 θέσεις μόνιμων ιατρών ( 2 γενικοί ιατροί & 1 καρδιολόγος), ενώ θα προστεθούν άμεσα και 2 ιδιώτες ιατροί με παροχή υπηρεσιών με ειδικότητες Γενικής Ιατρικής και Ορθοπαιδικός. Τα νέα έγιναν ακόμα πιο ευχάριστα από τα επίσημα χείλη του Υπουργού καθώς ανακοίνωσε επίσημα στο κ. Κροντηρά την έγκριση 2 ακόμα επικουρικών ιατρών για την στήριξη του αποδυναμωμένου σήμερα Κέντρου Υγείας.
 
Τέλος, ο αρμόδιος υπουργός δεσμεύτηκε για την παροχή κινήτρων στους ιατρούς που αναμένεται να συνδράμουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και κατέληξε πως πολύ σύντομα θα φέρει τροπολογία με την οποία θα διευκολύνετε η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας και με στρατιωτικούς ιατρούς."
 
Αυτά συμβαίνουν στην Τήνο που έχει δήμαρχο εστιάτορα (ταβερνιάρης κατά τον κ. Σουσούδη). Αλλά δεν συμβαίνουν στην Άνδρο που έχει δήμαρχο γιατρό και επιπλέον και δύο γιατρούς δημοτικούς σύμβουλούς (Βόσσος, Θεοδωράκης). Ξέρουν αλήθεια οι τρεις γιατροί  πως το καλοκαίρι απέχει μόλις δύο μήνες και πως το νησί χρειάζεται γιατρούς στο ΚΥ Άνδρου, όχι μόνο για τους κατοίκους, αλλά και για τους επισκέπτες. Δεν θέλουμε φυσικά να πιστέψουμε πως οι δύο σύμβουλοι που είναι δραστήριοι ιδιώτες ιατροί ποντάρουν στην υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους.
 
Για τον δήμαρχο γιατρό Σουσούδη κατανοούμε πως αν και κοντεύει στη σύνταξη θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί κάπως και να μιμηθεί τον δήμαρχο εστιάτορα κ. Κροντηρά. Και να δει - γιατρός άνθρωπος αυτός - αν μπορεί να κάνει κάτι για το Κέντρο Υγείας Άνδρου. Του θυμίζουμε πως είχε υποσχεθεί στο πόπολο προεκλογικά "πως από Δευτέρα θα σηκώσει τα μανίκια". Μήπως ήρθε εκείνη η μοιραία Δευτέρα που θα σηκώσει επιτέλους τα μανίκια και θα κάνει κάτι για το Κέντρο Υγείας; Ας κάνει κάτι κι εμείς θα του το πιστώσουμε αμέσως, όπως και με τις λάμπες που κατάφερε κι έβαλε στο λιμάνι μετά τρίμηνο!
"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 
 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

To σημαντικό δεν είναι να γίνει η προκήρυξη. Αυτό είναι εύκολο. Αλλά μπορεί να μη φέρει και αποτέλεσμα. Το δύσκολο είναι να βρεθούν κίνητρα, γιατροί να εγκατασταθούν στα νησιά, όχι μόνο στην Άνδρο, όπου δεν υπάρχουν κατοικίες, πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση και αντίδραση, όπου οι γιατροί θα αντιμετωπίσουν ένα ίσως πιο επιβαρυμένο περιβάλλον. Και αν κ. Μπασαντή εννοείτε ότι υπάρχουν μονοπώλια, τότε αυτά πρέπει να σπάσουν και αν υπάρχουν μεθοδευμένες ενέργειες, προς την αντίθετη πλευρά, πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας παρουμε παραδειγμα απ την Τηνο μηπως κ γινουμε άνθρωποι…σε ολους τους τομεις. Επικοινωνηστε με την δημοτικη αρχη να σας πουν πως θα ξεκινησετε. Απο μονοι σας δεν υπαρχει περιπτωση. Χρειαζεστε coach !

This comment was minimized by the moderator on the site

Γιατί προσπαθείτε να συγκρίνετε την πολύπαθη Άνδρο με την Τήνο;
Εκεί, όλοι προσπαθούν για το νησί τους, ενώ εδώ;
Εδώ, η ατάκα του Χάρυ Κλυν ότι "πολιτικός σημαίνει τρως", είναι κομμένη και ραμμένη για το νησί μας.
Ο ένας να φάει τον άλλο.
Διώχνουν από τον Δήμο πολύτεκνους εργαζόμενους για να προσλάβουν επιχειρηματίες σαν έμμισθους συνεργάτες ενώ η απάντηση στους τοπικούς προέδρους όταν ζητούν κάτι από τον Δήμο για την περιοχή τους, είναι: ξέχασέ το, ξέχασέ το κοκ.
Δεν είναι άδικο όλο αυτό;

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ? ΕΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΚΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΜΙΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΘΕΟΥΣ.ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ