«Πριν αλέκτορα φωνήσαι...»

Του Κυριάκου Θωμά

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες, από την δημοσίευση στην οποία σχολίασα την πολιτική τακτική της Δημοτικής Παράταξης «Άνδρος της Ζωής μας» και του επικεφαλής της, που χαρακτηρίζονται μέχρι σήμερα από το «λευκό» και η εν λόγω παράταξη επανήλθε με νέα επιστολή. Στην οποία τι ακριβώς λέει;

Πολύ ωραία λόγια περί θεσμικών οργάνων, πνεύματος σύγκλισης, πολιτικού σχεδίου, προγραμματικών θέσεων και  μάχης ανασύνταξης.

«Για την ταμπακέρα» όμως………«σιγή ιχθύος».

Το ερώτημα είναι ένα και δεν απαντήθηκε: Θέλει ή δεν θέλει ο κ. Καπάκης να γίνει ο βιολογικός καθαρισμός της Υδρούσας και θέλει να γίνει ένας ή δύο ή έχει διαφορετική πρόταση; Άγνωστο…..

Εντυπωσιάζεται η Δημοτική Παράταξη που το λευκό θεωρήθηκε αρνητική ψήφος.

Με βάση όμως τον Δημοτικό Κώδικα και συγκεκριμένα το άρθρο 96 παραγρ. 5 «Αν κάποιο μέλος του συμβουλίου αρνηθεί ψήφο ή δώσει λευκή ψήφο, λογίζεται ως παρών κατά τη συνεδρίαση και τόσο η άρνηση όσο και η λευκή ψήφος λογίζονται ως αρνητικές ψήφοι».

Προχωράει, όμως,  κι ένα βήμα παραπέρα. Χρησιμοποιεί την προεκλογική «πολιτική ατζέντα» που έβαλε και η Δημοτική Παράταξη «Ανδριακή Ενότητα», με το ίδιο ακριβώς ύφος και με φόντο το…παρελθόν.

Δεν εκπλήσσομαι.

 Ίσα-ίσα το θεωρώ λογική εξέλιξη, αφού αρκετοί από τους «συμβουλάτορες» της «Ανδριακής Ενότητας» έχουν μεταπηδήσει στην παράταξη «Άνδρος της Ζωής μας». Να θυμίσω ότι στην προηγούμενη τοποθέτησή μου τόνισα ότι το «πείτε μου τι να κάνω»…. έχει μετεξελιχθεί σε «ψηφίζω λευκό».

Όσον αφορά τα λάθη που έγιναν ή δεν έγιναν κατά την δική μου θητεία, τα έχω κατ’ επανάληψη αποδεχτεί κι έχω αναλάβει απόλυτα τις ευθύνες μου. Δεν έχω ποτέ κρυφτεί πίσω από λέξεις «διαβούλευση» ή «ελλιπής ενημέρωση». Δεν έχω ποτέ πετάξει το μπαλάκι στην κοινωνία και στους πολίτες. Είχα και έχω την άποψη ότι όσοι ασχολούνται με τα κοινά οφείλουν να αποφασίζουν, να ενεργούν και να κρίνονται για τις πράξεις τους από τους πολίτες για ό,τι καλό ή κακό έκαναν.

Τυγχάνει δε να ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που κάνουν λάθη…..  σε αντίθεση, πιθανώς, με άλλους.

Ειδικά για το θέμα του βιολογικού να πω απλώς ότι:

Αφού ο τότε Δήμος Υδρούσας κατάφερε να ξεμπλέξει την δικαστική εμπλοκή με την τότε μελετητική εταιρεία, χωροθέτησε το έργο και παρέδωσε το 2010  εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την συνέχιση της μελέτης. Αν είχε ακολουθηθεί η πορεία που είχε χαράξει τότε ο Δήμος Υδρούσας, σήμερα το έργο θα εκτελούνταν. Να θυμίσω επίσης ότι στη Χώρα, για παράδειγμα, το ίδιο έργο έχει «παρελθόν» που ξεπερνάει τα 20 χρόνια……

Από εκεί και πέρα εάν εσείς θέλετε “να φορτώσετε” σε μένα έργα που χωροθετήθηκαν την δεκαετία του ’90, που εκτελέστηκαν από άλλους φορείς όπως πχ την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και αυτό δεν με εκπλήσσει. Είναι ακριβώς η ίδια φιλοσοφία της Ανδριακής Ενότητας. «Λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει»….

Κι επειδή ο «ιντερνετικός  χαρτοπόλεμος» ανακοινώσεων και επιστολών κουράζει τους πολίτες και δεν προσφέρει και πολλά σε μια χρονική στιγμή που τεράστια τοπικά και εθνικά θέματα «πνίγουν» τον πολίτη, δεν θα επανέλθω.

Θα αφήσω τον χρόνο να δείξει…

Υ.Γ. Ειλικρινά συγχωριανέ, Γιάννη Καπάκη, θλίβομαι διότι εγώ πριν αρκετά χρόνια γνώρισα και συνεργάστηκα με έναν έντιμο και ειλικρινή άνθρωπο, τον Καπάκη τον Πυροσβέστη. Έναν άνθρωπο που σίγουρα θα μπορούσε να προσφέρει στο Νησί μας. Είναι προφανής, όμως, συγχωριανέ η όσμωση και οι επιρροές συμβουλατόρων και κολλητών. Όσο πιο γρήγορα τους απομακρύνεις, τόσο καλύτερο για σένα και για το Νησί μας. Κουβαλούν αρκετές αμαρτίες και έχουν ήδη ξεπεραστεί από την κοινωνία και τα πράγματα… Κι αυτό μην το θεωρήσεις υπόδειξη ή παρέμβαση. Μια απλή επισήμανση είναι.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τον οικονομικό έλεγχο της θητείας σου ποτε θα τον δούμε;;;