Γράμμα για τις ανεμογεννήτριες στο Καλιβάρι

(Από τον κ. Νίκο Αυγουστή λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή των ενεργών πολιτών προς το δημοτικό συμβούλιο Άνδρου με το φλέγον θέμα των ανεμογεννητριών στο Καλιβάρι- εν Άνδρω)

Προς το δημοτικό συμβούλιο Άνδρου:
Θέμα:
Εγκατάσταση Αιολικών σταθμών στην Άνδρο


     Κατόπιν της πρόσφατης αρνητικής σας γνωμοδότησης όσο αφορά την μελέτη του Παν. Θεσσαλίας για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί,
που βασίστηκε στις θέσεις που κατέθεσαν σχετικά η εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων και ο Σύλλογος Μηχανικών Άνδρου, ακόμη της συμμετοχής του
Δήμου Άνδρου στην προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας μαζί με την Περιφέρεια και τους Δήμους Τήνου, Νάξου και Πάρου κατά των αιολικών
σταθμών του ομίλου Κοπελούζου και τέλος τις προσφυγές συλλόγων και κατοίκων σε όλα τα νησιά εναντίον της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στις
Κυκλάδες:
     Θα θέλαμε δια του παρόντος να απευθύνουμε και εγγράφως το αίτημα προς το ΔΣ να γνωμοδοτήσει κατόπιν εισήγησης και συζήτησης για το
βιομηχανικό αιολικό σταθμό ισχύος 119,6 μεγαβάτ στη βόρειο Άνδρο (περιοχή Καμπανού, 52 ανεμογεννήτριες 100 μέτρων ύψους), ο οποίος έχει
λάβει έγκριση περιβαλλοντικών όρων από το 2011.
Κατά της εγκατάστασης αυτής έχει εμπροθέσμως κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας από το Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Άνδρου.
Αρνητική γνωμοδότηση για το έργο αυτό έχει δώσει και η υπηρεσία περιβάλλοντος της Περιφέρειας.
Η υπόθεση, μετά από αναβολές δικάζεται στις 11 Μαρτίου του 2015.
Πιστεύουμε ότι σύμφωνα με τα παραπάνω ο Δήμος Άνδρου πρέπει να εναντιωθεί και σε αυτόν τον τεράστιο βιομηχανικό αιολικό σταθμό
(υπερδιπλάσιο αυτού του ομίλου Κοπελούζου) εφαρμόζοντας και εδώ τα ίδια μέτρα και σταθμά που τον οδήγησαν στις άλλες αποφάσεις που προαναφέραμε.
     Οι ενεργοί πολίτες και φορείς της Άνδρου καταθέτουμε το παραπάνω αίτημα υποστηρίζοντας τους φορείς στην προσφυγή και ζητάμε από το Δήμο να κάνει το ίδιο.


Ενεργοί Πολίτες 'Ανδρου

Σημ.: Το παραπάνω στάλθηκε στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσουν σχετικά με την σχεδιαζόμενη κατασκευή του Αιολικού Σταθμού των 119,60MW στην ΒΔ Άνδρο (στο Καλιβάρι)

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΤΕΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ . ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΚΟΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ, ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑΥΤΟΣΗΜΑ ΟΤΙ: ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΑΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ( ΒΛΕΠΕ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ) ΤΟ ΕΚΓΚΡΙΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΄΄ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ΄΄ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ? ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ ΙΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ,ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΥΤΟ .ΚΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ Ο ΣΕΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ? Ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ ,ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ? ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΝΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙς ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΚΑΤΙ ?ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΘΟΛΩΝΕΤΑΙ Η ΟΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΑΙ Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕς ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΠΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ (2) ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΕΣ. Η ΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΑΝΟ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Η ΑΝΔΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΑΝ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !

This comment was minimized by the moderator on the site

Σας πληροφορώ πως ο κ. Νίκος Αυγούστης επικοινώνησε μαζί μας και όπως αποδείχτηκε εκπροσωπεί του Ενεργούς Πολίτες Άνδρου. Υπήρξε ένα μπέρδεμα στον τίτλο που βάλαμε γιατί το σωστό είναι "γράμμα για τις ανεμογεννήτριες στο Καλιβάρι". Συνεπώς όλα είναι σωστά. Μόνο ο τίτλος είχε ένα πρόβλημα και μπέρδεψε όλους. Ευχαριστώ για την διόρθωση και των πολιτών από το καλιβάρι και του κ. Νίκου Αυγουστή. Συνεπώς ξαναδιαβάστε την ανάρτηση με τον σωστό τίτλο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητοί φίλοι μένω έκπληκτος κι εγώ διότι η επιστολή μου ήρθε και σκέφτηκα πως εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής. Έτσι την δημοσιεύσα (χωρίς να αναζητήσω είναι αλήθεια τον κ. Αυγουστή από το mail του οποίου στάλθηκε). ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ κ. ΑΥΓΟΥΣΤΗ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ SITE ή μαζί σας τις επόμενες ώρες διαφορετικά είμαι υποχρεωμένος να την κατεβάσω απόψε. Σας ευχαριστώ για την παρέμβασή σας.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΠΕΡΣΙ ΤΟΝ ΜΑΙΟ, ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΑΝΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΑΚΡΟΤΑΝΤΑΛΙΩΤΕΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΙΑ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΟΙ.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΒΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ? ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΩΡΑ, ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΟΥ SITE ΣΑΣ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΜ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΤΑΝΤΑΛΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ !

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο κος ΝΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΒΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ? ΤΕΤΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΒΑΡΙ ! ΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ?