ΔΗΛΩΣΗ Γ.ΓΛΥΝΟΥ: Η ελευθερία του Τύπου και η ενότητα της Άνδρου δεν τίθενται σε διαπραγμάτευση

Με έκπληξη παρακολουθώ εδώ και καιρό τις αντιδράσεις ορισμένων της συμπολίτευσης απέναντι στον δημοσιογράφο κ. Δ. Μπασαντή που απλώς παρουσιάζει τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στα δημοτικά συμβούλια των ημερών.

Ξαφνιάστηκα όταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του έστειλε εξώδικο γιατί δεν συμφωνούσε με την περιγραφή όσων έγιναν στο συμβούλιο της 19ης Οκτωβρίου 2015. Όμως αυτό που με αναγκάζει πλέον να μιλήσω δημόσια είναι οι επώνυμες απειλές που γράφτηκαν πάλι από τον αντιδήμαρχο στο Εν Άνδρω όπου φτάνει στο εξωφρενικό και αντισυνταγματικό να απαγορεύει ακόμα και την έμμεση αναγραφή του ονόματος του!

Η ελευθερία του λόγου και της πολιτικής κριτικής είναι αδιαπραγμάτευτη στην δημοκρατία και στην Άνδρο. Η κριτική υπήρξε ελεύθερη όλα τα χρόνια που ήμουν δήμαρχος εγώ και είχα την πολιτική ευθύνη του Δήμου, του νησιού και των συνεργατών μου. Επί 12 ολόκληρα χρόνια στον Δήμο Κόρθιου και επί 4 χρόνια στον Δήμο Άνδρου ποτέ δεν σκέφτηκα και δεν επέτρεψα να ποινικοποιήσουμε τις πολιτικές αντιθέσεις και διαφωνίες με τον οποιονδήποτε.

Πολλές φορές δέχθηκα εγώ και ο συνεργάτης μου Νίκος Θεολόγου σκληρή και επώνυμη πολιτική κριτική για τα πεπραγμένα μας από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα κ. Διαμαντή Μπασαντή. Ήταν πολιτική κριτική χωρίς προσβολές ποινικού ή προσωπικού χαρακτήρα. Την αποδεχτήκαμε γιατί αυτοί είναι οι κανόνες της Δημοκρατίας και αυτό προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδος.

Κύριε δήμαρχε το ότι έχετε σήμερα την πλειοψηφία στην Άνδρο δεν σας επιτρέπει να αλλάξετε το Σύνταγμα της χώρας και τους ελληνικούς νόμους περί της ελευθερίας του Τύπου. Δεν μπορείτε μέσα από απειλές, εξώδικα και μηνύσεις να επιχειρείτε τον εκφοβισμό του Τύπου και την τρομοκράτηση της κοινωνίας της Άνδρου. Νομίζω πως πλέον έχετε υπερβεί τα εσκαμμένα.

Και πρέπει να μάθετε πως βάσει του νόμου εσείς έχετε την πλήρη πολιτική ευθύνη για όσα συμβαίνουν στον Δήμο και για όσα πράττουν ή απειλούν να πράξουν οι στενοί συνεργάτες σας στο νησί μας.

Κύριοι της συμπολίτευσης διαπιστώνω με λύπη μου πως σήμερα παρουσιάζετε μια πολύ μεγάλη ευαισθησία στην δημόσια κριτική των λαθών σας. Σας θυμίζω πως όταν ο ίδιος δημοσιογράφος επέκρινε δημόσια εμάς, εσείς απλώς κρυβόσαστε από πίσω του. Τώρα που κρίνει εσάς ως δημοτική αρχή τον απειλείτε με όλο τον ποινικό κώδικα. Μάταιες οι απειλές σας γιατί αυτά που γράφει είναι απλές περιγραφές αυτών που συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο. Τίποτα παραπάνω.

Κύριοι με τον κ. Μπασαντή βρεθήκαμε απέναντι επί χρόνια. Σεβάστηκα τις απόψεις του. Δεν ποινικοποίησα τις διαφωνίες μας. Και δεν επέτρεψα σε κανένα από τους συνεργάτες μου να κάνει κάτι τέτοιο. Σήμερα διαπιστώνω πως ο κ. Μπασαντής δίνει μια μάχη για την ελευθεροτυπία στην Άνδρο. Μια ελευθεροτυπία που κινδυνεύει από συνεχείς απειλές ποινικοποίησης του πολιτικού διαλόγου από τον αντιδήμαρχο της παράταξης σας. Εγώ, λοιπόν, που βρέθηκα απέναντι του επί χρόνια, σήμερα θα σταθώ δίπλα του. Όρθιος έχοντας το θάρρος να κοιτώ την κοινωνία της Άνδρου στα μάτια. Όπως με κοιτά και αυτή.

Κύριε δήμαρχε η Άνδρος είναι μικρός τόπος και όλοι γνωριζόμαστε καλά. Βάλτε μια τάξη στην παράταξη σας όπου καθένας έχει τη δική του πολιτική. Μαζέψτε τον αντιδήμαρχο σας γιατί οι λεονταρισμοί του δεν σας βοηθούν. Ίσως αύριο χρειαστεί να παλέψουμε ακόμα μια φορά όλοι μαζί για το νησί μας, που εσείς και ο αντιδήμαρχος σας το διχάζετε καθημερινά τόσο απερίσκεπτα.

Θα ήθελα να πιστεύω πως θα λάβετε σοβαρά υπόψη την δημόσια παρέμβαση μου και θα σταματήσουν τόσο οι απειλές του αντιδημάρχου σας εναντίον του κ. Μπασαντή όσο και οι λεονταρισμοί σας εναντίον του κ. Καπάκη. Κοιτάξτε το μέλλον της Άνδρου και μην κοιτάτε πως θα εξαφανίσετε όσους διαφωνούν πολιτικά μαζί σας.

Κλείνω με μερικούς στίχους του σπουδαίου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ που έχουν σχέση με την περίσταση: «Για μένα το πιο εκπληκτικό, το πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και το πιο μεγάλο είναι ένας άνθρωπος που τον εμποδίζουν να βαδίζει, ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε».

Γιάννης Γλυνός

π. Δήμαρχος Άνδρου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

κε. Μπασαντή, λυπάμαι που η κα. Καλογρίδου απέχει από τα κοινά εξαιτίας του πρώην Δημάρχου. Λυπάμαι επίσης που η νυν δημοτική αρχή δεν κατάφερε να την εμπνεύσει ώστε να επιστρέψει σε αυτά.
Είναι αλήθεια αυτό που αναφέρει οτι δηλαδή οι Συνετιανοί με έγγραφο ζήτησαν τον καθαρισμό ενός δρόμου του Χωριού και οτι ο Δήμος ανταπάντησε με εξώδικο. Επειδή όμως και η αλήθεια όταν παρουσιάζεται επιλεκτικά είναι χειρότερη κι απο το ψέμα, επιτρέψτε μου να σας προσθέσω και τα εξής:
Το επίμαχο έγγραφο έπεσε στα ξαφνικά, χωρίς κανένα προηγούμενο αίτημα ή διαμαρτυρία σχετικά με τον δρόμο. Απευθυνόταν και στον εισαγγελέα και μέσα σε αυτό περιλαμβάνονταν καταγγελίες για την δημοτική αρχή, όπως "... υπάρχουν χρήματα για Πολιτιστικές Εκδηλώσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία των Αθηνών, για παρελάσεις και δεξιώσεις επισήμων σε πολυτελή gourmet εστιατόρια..." και "...είχε χρήματα να ανοίγει αγροτικούς δρόμους σε άλλα χωριά για να εξυπηρετηθούν μεμονωμένα άτομα, να πηγαίνουν στα Ι.Χ κτήματα, προφανώς για πελατειακά συμφέροντα...". Ανέφερε δε ως να εξαφανίστηκαν και τα "...ποσά των εκατομμυρίων που η Κοινότητα Συνετίου παρέδωσε στον Δήμο...".
Επειδή αυτές οι ανυπόστατες και ψευδείς καταγγελίες προς τον εισαγγελέα ήταν πολύ σοβαρές και επέσυραν μέχρι και δίωξη για κακούργημα εναντίον της τότε δημοτικής αρχής, θεωρήθηκε σωστό, πριν την αυτονόητη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση, να μην διασυρθούν άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με την καταγγελία και για αυτό στάλθηκε το εξώδικο στο οποίο αναφέρεται η κα. Καλογρίδου. Πράγματι, εμφανίστηκαν πολλοί κάτοικοι που δήλωσαν οτι οι κάποιοι υφάρπασαν την υπογραφή τους, κάτι που το δήλωσαν και εγγράφως.
Απο κει και πέρα κ. Μπασαντή, καταλαβαίνετε οτι αν μιά ψευδής καταγγελία με υφαρπαγή υπογραφών κατηγορούσε μιά οποιαδήποτε δημοτική αρχή οτι καταχράστηκε εκατομμύρια δημόσιου χρήματος, οχι μόνο εξώδικο θα γινόταν, αλλά θα είχε ζητηθεί τουλάχιστον το ισόποσο ως αποζημίωση.
Τα σχετικά έγγραφα είναι εδώ: http://www.kokoras.net/2013/07/blog-post_10.html
ευχαριστώ για την φιλοξενία

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ ΠΡΙΓΚΗΠΑ
Ξαναγράψτε το σχόλιο σας με πολιτικούς όρους (χωρίς μαγκιές και τα συναφή) για να το δημοσιεύσουμε.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ "ΚΟΝΤΗ" ΜΝΗΜΗ.
Θυμίζω πως το καλοκαίρι του 2011 υπερασπίστηκα δημόσια και ευπρεπώς μόνος μου σε δύο συνεδριάσεις του ΔΣ τον εαυτό μου απέναντι στον κ. ΜΠΑΛΑ (διαχρονικό παράγοντα όλων των παρατάξεων) και στον κ. ΘΕΟΛΟΓΟΥ.
Κανείς από την τότε αντιπολίτευση ΔΕΝ είπε μια κουβέντα και στις δύο συνεδριάσεις. Κανείς δεν αντέτεινε μια λέξη απέναντι στους Μπάλα-Θεολόγου. Μόνο ο συνάδελφος Γιάννης Μηνδρινός στάθηκε όρθιος δίπλα μου.
Σήμερα ακόμα μια φορά διαπιστώνω την μεγάλη διαφορά θάρους και θράσους...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη Δ. Μπασαντής
This comment was minimized by the moderator on the site

Κυρία Καλογρίδου,
νομίζω πως μόνη σας γράφετε την διαφορά στο σχόλιο σας. Λέτε για αντιπαράθεση με τους δημότες για έναν δρόμο πριν κάποια χρόνια νομίζω. Αλλά το κείμενο μιλά για εκφοβισμό, διώξεις, απειλές και απαγορεύσεις στην επώνυμη πολιτική κριτική στον Τύπο ΣΗΜΕΡΑ. Είναι πρωφανής η διαφορά. Δεν γνωρίζουμε την αντιπαράθεση του κ. Γλυνού με τους κατοίκους στο Συνετί. Δαβάσαμε με προσοχή όσα γράφετε. Δεν απαντάμε για λογαριασμό του κ. Γλυνού, αλλά για δικό μας λγαριασμό. Εσάς μοιάζει να ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ η πολιτικη κριτική. Δεν φαίνεται να σας αφορά το ΣΗΜΕΡΑ και ο ελεύθερος διάλογος στην Άνδρο. Δεν λέτε κάτι γι' αυτά. Σας ενδιαφέρει μόνο η αντίθεση των δημοτών με τον δήμαρχο ΧΘΕΣ για τον δρομο στο Συνετί. Δεν σας απασχολεί ο εκφοβισμός της πολιτικής κριτικής στην Άνδρο ΣΗΜΕΡΑ. Αυτά και σας ευχαριστώ.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη Δ. Μπασαντής
This comment was minimized by the moderator on the site

Αξιότιμε Κε Μπασαντή, κατ αρχήν σας ετχαριστώ για την δημοσίευση των σχολίων μου. Εχω όμως να κάνω μία παρατήρηση σε αυτά που μου γρφετε παρακάτω. Μου απαντάτε ότι ο Κος πρώην Δήμαρχος μιλάει για το σήμερα ,ενώ εγώ μιλώ για το χθες! Πήρα την αφορμή να σχολιάσω την παρέμβασή του ,διότι λέει ότι στα τόσα χρόνια Δημαρχίας του ποτέ δεν απείλησε και ποτέ δεν επέκρινε την κριτική των δημοτών του ,και δεν έστειλε ποτέ εξώδικα!! Αρα το χθές έχει πολύ μεγάλη σχέση με το σήμερα , και όταν κάποιος έχει διαπράξει πολύ μεγαλύτερα λάθη εναντίον ολόκληρου χωριού , πως μπορεί να παρεμβαίνει και να κατακρίνει όσους σήμερα ενδεχομένως το πράττουν?? Η διαδρομή του καθενός σε δημόσιες θέσεις και αξιώματα δείχνουν ποιοί είμαστε ,άρα λοιπόν το χθές με το σήμερα είναι αρρήκτως συνδεδεμένα !!! Και πάλι ευχαριστώ για την φιλοξενία. Με τιμή Κατερίνα Καλογρίδου

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Δομενικε,
Το άρθρο μιλά για λογοκρισία ΕΠΩΝΥΜΩΝ άρθρων όχι για σχόλια με λίγη λασπούλα ΑΝΩΝΥΜΩΝ. Το άρθρο μιλά ακόμα για απειλές και εκφοβισμό όσων επώνυμων ασκούν πολιτική κριτική και δεν αναφέρεται στα ανώνυμα σχόλια, όπως το δικό σας, που μπλέκει την κριτική με την λασπούλα μιλώντας για ιδιωτικές προθέσεις κλπ.. Κατανοώ πως είναι δύσκολο να καταλάβετε κάτι που ποτε σας δεν κάνατε.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη Εν Άνδρω
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
(1) Αξιαγάπητε σχολιαστή του Εν Άνδρω που κρύβεστε επιμελώς πίσω από τα ψευδώνυμα Watchdog to Εν Άνδρω εξετάζει τις πολιτικές πτυχές της πραγματικότητας. Αν υπάρχει ποινική ευθύνη να την βρουν αυτοί που έχουν αυτό το ρόλο. Εμείς εστιάσαμε στις πολιτικές ευθύνες της παρατυπίας στο Μπατσί και ζητήσαμε από τον δήμαρχο να πάρει θέση ως αρμόδιος. Αν δεν σας αρέσει η στάση μας φτιάξτε εσείς ένα ανακριτικό site και κάντε ανακρίσεις. Άλλωστε θα βρείτε εύκολα πολλούς συνεργάτες. Τόσοι «ανώνυμοι» καταγγέλλουν τα πάντα (και τίποτα) σε αυτό το νησί. Και άλλοι τόσοι απειλούν με εξώδικα για να φοβίσουν. Φτιάξτε όλοι μαζί ένα site με το όνομα: Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες!!!
(2) Φίλτατε Δομένικε τα είπαμε, μην το κουράζεις, μόλις βρείτε κάποιο όνομα (ας πούμε Θεοτοκόπουλος) θα απαντήσουμε. O διάλογος προϋποθέτει δύο όχι έναν. Εδώ έχουμε ένα επώνυμο site και έναν κάποιο οποιονδήποτε!
Άρα εμείς συζητάμε με τον κανένα ή τον Δομένικο που μπορεί να τον λένε Χάρη Μπελαφόντε ή Χρήστο Μαχαιρίτσα και ο οποίος παίζει κρυφτούλι. Θυμάμαι τις προάλλες ένας φίλος σας στο τέλος όταν βαρέθηκε το θέατρο μας απειλούσε γιατί δεν τον λέγανε Βαγγέλη Περπινιάδη. Άρα η συζήτηση μάταιη. Είπαμε βρες ένα όνομα και το site εδώ είναι. Και αν δεν βαριέσαι διάβασε τον διάλογο με την ευγενέστατη κ. Καλογρίδου παρακατω. Ίσως σε βοηθήσει...
Το δεύτερο σχόλιο σας θα αναρτηθεί με σχετική απάντηση.
(3) Κυρία Καλογρίδου βεβαίως αναρτήσαμε και τα δύο σχόλια σας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν αναρτούμε ύβρεις ανωνύμων και άθλια υπονοούμενα αγνώστων. Το site είναι πάντα ανοικτό σε όλους τους επώνυμους, αλλά και στους ανώνυμους που σέβονται τον διάλογο.
Κυρία Καλαγρίδου ο κ. Γλυνός έκανε μια δήλωση για όσα συμβαίνουν ΣΗΜΕΡΑ. Εσείς σχολιάζετε αυτά που συνέβησαν ΧΤΕΣ. Καταλαβαίνουμε πως ίσως δεν σας ενδιαφέρει το ΣΗΜΕΡΑ, αλλά μόνο το ΧΤΕΣ. Απλώς όμως, για να ξέρετε, ένα κακό σήμερα και ένα κακό χτες κάνουν δύο κακά. Δεν εξισώνονται. Και βεβαίως δεν συμψηφίζονται. Σας ευχαριστούμε για τα επώνυμα και ευγενικά σχόλια σας.
(4) Το site ΔΕΝ ΑΘΩΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. Το site ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. Στην περίπτωση του προέδρου στο Μπατσί ζητήσαμε ανοικτά έρευνα για όσα γράφονται από τους αρμόδιους και να πάρει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ο δήμαρχος στα γράφηκαν και γράφονται. Αυτά μπορούμε να κάνουμε. Και αυτά κάνουμε. ΔΕν διοικούμε εμείς το νησί. Δεν έχουμε αστυνομική ή ανακριτικη αρμοδιότητα ή επιθυμία. Καταγγείλατε κάτι. Γράφτηκε. Αποτυπώθηκε. Συνεχίζει με κοσμιο τρόπο να ξαναγράφεται. Ζητάμε ευθέως την απάντηση των αρμοδίων. Δεν μορούμε να κάνουμε τους ντεντέκτιιβ ή τους Ταρζάν. Ζητάμε για μια ακόμα φορά την πολιτική θέση του δημάρχου για το θέμα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 8 χρόνια πριν από το χρήστη Εν Άνδρω
This comment was minimized by the moderator on the site

κυριε Μπασαντη, επιλέξατε σε ενα άρθρο που μιλάει για λογοκρισία και ελευθερία λόγου, να μην επιτρέψετε να αναρτηθεί ενα σχόλιο μου το οποίο δεν προσβάλει και δεν υβρίζει κανέναν. Για αυτη την ελευθερία λόγου κάνετε λοιπόν αγώνα; Παρακαλώ πολύ να αναρτηθούν και τα δυο άρθρα μου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αξιότιμε Κε Μπασαντή ,παρακαλώ να δημοσιευθεί το σχόλιό μου , πιστεύω ότι εσείς δεν θα παραβιάσετε τους κανόνες της Δημοκρατίας ! Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία . Κατερίνα Καλογρίδου

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν ασχολούμαι πλέον με τα δημοτικά δρώμενα και δεν τάσσομαι ούτε υπέρ της νύν δημοτικής αρχής ούτε της τέως , έπαψα να ασχολούμαι με τα δρώμενα του Δήμου. Δεν είναι σωστό αυτό βέβαια ,διότι θα πρέπει όλοι να ενδιαφερόμαστε εμπράκτως με τα δρώμενα στον τόπο μας. Ομως για αυτήν την απόστασή μου απο τα δημοτικά κοινά ο μόνος αίτιος είναι ο τέως Δήμαρχος Ιωάννης Γλυνός . Διάβασα λοιπόν μόλις τώρα την δημοσίευση του τέως Δημάρχου Ιωάννου Γλυνού και δεν μπόρεσα να κρατήσω αυτήν την αποφασισμένη απόσταση.
Γραφει ο τέως Δήμαρχος :" Επί 12 ολόκληρα χρόνια στον Δήμο Κόρθιου και επί 4 χρόνια στον Δήμο Άνδρου ποτέ δεν σκέφτηκα και δεν επέτρεψα να ποινικοποιήσουμε τις πολιτικές αντιθέσεις και διαφωνίες με τον οποιονδήποτε." Κε τέως Δήμαρχε, έχετε κοντή και επιλεκτική μνήμη μάλλον !
Γράφετε για κανόνες της Δημοκρατίας περί δημόσιας κριτικής ,περί εξωδίκων και απειλών!!!
Δεν είσαστε εσείς ο οποίος ,όντας Δήμαρχος απειλήσατε ένα ολόκληρο χωριό ,το Συνετί, το χωριό μου δηλαδή , με απειλές για μηνύσεις στον Εισαγγελέα, επειδή 80 κάτοικοι με υπογραφές έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στο Δημ. Συμβούλιο Ανδρου , και μάλιστα χωρίς να απευθύνονται σε σας ,ούτε να σας κατονομάζουν ,επειδή ζητούσαν τότε να καθαρισθεί ο δρόμος προς παραλία Συνετίου στηλιτεύοντας τα διάφορα άλλα έξοδα του Δήμου ενώ το χωριό μας ήταν σε πλήρη εγκατάλειψη? Τότε δεν εισαστε εσείς που μόλις λάβατε την επιστολή των Συνετιανών , μας στείλατε εξώδικο με δικαστικό επιμελητή , απειλώντας μας με μηνύσεις αν δεν πάρουμε πίσω τις υπογραφές μας ? Δεν είσαστε εσείς που τους μαζέψατε όλους στο Δημαρχείο και τους δίνατε έτοιμες γραμμένες απο εσας φόρμες , και χωρίς να διαβάσουν καν το κείμενο της φόρμας τρομοκρατημένοι έκαναν δηλώσεις μετανοίας? Δεν είσαστε εσείς που απειλήσατε εμένα ως Δημόσιο υπάλληλο ότι θα χάσω την θέση μου και κουνούσατε επιδεικτικά την ...έτοιμη αναφορά σας εναντίον μου ,στον τότε Υπουργό Εργασίας και προσωπικό σας φίλο ,επειδή σας εκανα κριτική μαζί με τους άλλους συγχωριανούς ? Δεν είσαστε εσείς που ζητούσατε την κεφαλή μου επι πίνακι? Συγκεκριμένος δικηγόρος της Ανδρου ανέλαβε την υπόθεση και όλα τα έγγραφα ( εξώδικα ,απειλές, έτοιμες φόρμες υπογεγραμμένες απο τους Συνετιανούς ,μαρτυρίες Συνετιανών που ευτυχώς με στήριξαν) υπάρχουν στον φάκελλο !! Δεν κρατώ κακία εναντίον σας παρ όλα αυτά ,αλλά μην μιλάτε για τους κανόνες της Δημοκρατίας διότι πρώτος εσείς απειλήσατε και τρομοκρατήσατε αγράμματους αγαθούς ανθρώπους που με κλάμματα ήρθαν να υπογράψουν δηλώσεις μετανοίας φοβούμενοι τις απειλές σας !!
ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΕΙ !!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

11,5εκατοστά
Από το Κάτω Κάστρο της Παλατιανής ([u]Το παλάτιο (palatio) αναφέρεται σε έγγραφο του 1515 από τον δυνάστη Berto Sommaripa[/u]) έως το Πάνω Κάστρο ή της Γριάς το Κάστρο δεν είδαμε Προκοπή. Το γεγονός ότι οι νυν βρίσκονται σε αδυναμία, δεν σημαίνει ότι οι πρώην είναι καλύτεροι. Σίγουρα είναι πολύ καλοί στο να μην αφήνουν ευκαιρία να πάει χαμένη (όπως τώρα δηλαδή). Γιατί ο Έλληνας ξεχνά; Είναι στο γονίδιό του να ξεχνά; Δεν είναι δυνατό να επιλέγουμε βάσει σύγκρισης. Πρέπει να θέσουμε όρια, όρια όχι μόνο για την Άνδρος αλλά και για την Ελλάδα. Πρέπει να κρίνουμε βάσει συγκεκριμένου στόχου. Εάν ο στόχος στο άλμα εις ύψος είναι 2,15μ, τότε μόνο όποιος τον φτάσει θα πρέπει να πάρει στα χέρια του την εξουσία. Στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε δύο που πηδάνε, ο ένας 10εκατοστά και ο άλλος 11,5εκατοστά και ψηφίζουμε όλοι αυτόν που θα πετύχει τη δεδομένη στιγμή τα 11,5εκατοστά και τότε θριαμβεύουμε.
Εάν δεν αλλάξει ο Έλληνας σε αυτό, δυστυχώς την τύχη της ζωής μας θα κρίνουν τα 11,5 εκατοστά.

Περισσότερα