«Παραιτηθείτε»… μπας και η μειοψηφία γίνει πάλι πλειοψηφία!!!

 

Το νέο ισχυρό τρίο της διοίκησης Σουσούδη. Διακρίνεται αριστερά ο δήμαρχος, στο κέντρο ο Δ. Λάσκαρης (έσπευσε να καλύψει το κενό του "ισχυρού άνδρα") και δεξιά η Λ. Πολιτου ("πολυεργαλείο" της νέας διοίκησης)! Διοίκηση έχουν! Πλειοψηφία για να διοικήσουν δεν έχουν! Και ψάχνουν: ο μεν δήμαρχος μπας και τον στηρίξουν αυτοί που προπηλακίζει, ο δε Λάσκαρης προπηλακίζοντας αυτούς με τους οποίους συνδιοίκησε επί 3,5 χρόνια!!!  (φωτ. Εν Άνδρω).

Η παράταξη Νέοι Ορίζοντες του Θ. Σουσούδη εξέλεξε 13 συμβούλους το 2014. Από το 2014 μέχρι το 2017 «έχασε» τους 7!!! Άλλοι παραιτήθηκαν και αποχώρησαν, άλλοι αποχώρησαν και ανεξαρτητοποιήθηκαν και άλλον ετοιμάζονται να τον «παραιτήσουν»!!! Τώρα εις εκ των 6 - από τους αρχικώς ξεκινήσαντες -, που προετοιμάζεται μάλλον για νέος πρόεδρος του ΔΣ, δηλώνει με υπέρμετρη αυτοπεποίθηση και παιδική άγνοια:

 -  "Του Μπάλλα θα ζητήσουμε εμείς την παραίτηση του!!! Ήρθε η ώρα, τώρα που απαλλαγήκαμε από τους καιροσκόπους (μια άλλη πιο χοντρή λέξη χρησιμοποίησε) να διοικήσουμε και να δείξουμε την αξία μας!!!"!!!

Την ίδια στιγμή που λέγονται τα παραπάνω αμετροεπή ο δήμαρχος Σουσούδης διαπιστώνει ξαφνικά (με δεδομένο ότι θα «παραιτήσουν» και τον Μάλλα) πως του έχουν απομείνει μόνο 7 σύμβουλοι και ένας ο Μ. Βάμβουκας 8. Δηλαδή είναι μειοψηφία στο ΔΣ!!! Και μάλιστα αν εξελιχθούν όπως προβλέπονται τα πράγματα θα είναι μειοψηφία κατά μείον 5 συμβούλους!!!

Πρώτη κίνηση του δήμαρχου να ζητήσει συνάντηση με τους επικεφαλής των δύο δημοτικών παρατάξεων που κατέβηκαν στις εκλογές: της «Ανδριακής Ενότητας» και «Η Άνδρος της Ζωής μας». Επί τριάμισι ολόκληρα χρόνια ως δήμαρχος τους περιυβρίζει και τους προπηλακίζει φορτώνοντας τους όλες τις αμαρτίες του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος!!!

Μόλις προχτές στο ΔΣ για την Αναπτυξιακή σε ένα «κρεσέντο» επιθετικότητας (θα το ζήλευε ακόμα και ο Βουραζέρης) τους χρέωσε τα μύρια όσα. Και ξαφνικά ζητά να συναντηθεί και να συζητήσει μαζί τους μπας και βρει άκρη και μπορέσει να διοικήσει με τους 6+2=8!!! Με περιέργεια περιμένουμε τις απαντήσεις του κ. Γιάννη Γλυνού (ως άτυπου εκπροσώπου της Ανδριακής Ενότητας) και του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης!!!

Πρώτη κίνηση του νέου «ισχυρού ανδρός» που είδε κενή θέση (μετά την αποχώρηση Βουραζέρη) είναι να ζητά την κεφαλή του Μπάλλα «επί πινάκι» και να βγει να δηλώσει πως ήρθε η ώρα να διοικήσουν μόνοι τους και «να δείξουν την αξία τους»!!! Όλο αυτό το θέατρο του παράλογου μόλις 16 μήνες πριν τις εκλογές κι ενώ έχουν περάσει χωρίς να διοικούν ήδη 3.5 χρόνια!!!

Ο λόγος για τον Δημήτρη Λάσκαρη, που κι αυτός κατέβηκε στο στίβο της πολιτικής και ανέβηκε στο «τρένο της αλλαγής» του Θ. Σουσούδη Μάρτιο ή Απρίλιο του 2014!!! Το καλοκαίρι του 2014 ο Δημήτρης Λάσκαρης δήλωνε πάλι τότε με πολιτική έπαρση και με πείρα και γνώση τριών μηνών πως: «ο λαός της Άνδρου θα κρίνει το έργο μου στην πενταετία»!!! Αγνοώντας πως οι πολιτικοί «κρίνονται κάθε μέρα, αλλά εκλέγονται κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια».

Σήμερα ξεπροβάλλει ξαφνικά σαν ο νέος «μουτζαχεντίν» της παράταξης χρεώνει (καθόλου πρωτότυπο γι' αυτή την παρέα) σε όσους έφυγαν όλα τα λάθη και τα πάθη! Και αφού πλέξει με αυτάρεσκο ύφος έναν ύμνο σον εαυτό του (κάτι καθόλου πρωτότπυπο γι' αυτή την παρέα) ζητά... τις ομαδικές παραιτήσεις των 5 διαφωνούντων με τον Σουσούδη, ώστε να ξαναβρεί η παράταξη την πλειοψηφία που έχασε… στον δρόμο!!!

Προφανώς ο Δ. Λάσκαρης μιλά από το ύψος του έργου που έκανε ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Ποιο έργο; Αρκεί να αναφέρουμε πόσοι επωνύμως έχουν αναφέρει στο site μας για τα σκουπίδια στους δρόμους επί 2,5 χρόνια!!! Ή, πεταμένα χύδην και παράνομα στην «κλειστή» θεωρητικά χωματερή της Σταυροπέδας! Έργο Λάσκαρη-Σουσούδη 2,5 ολόκληρων ετών!!! Έκτοτε το ίδιο έργο συνεχίζει μόνος (προφανώς για το καλό της Άνδρου) ο Σουσούδης!!! Αυτό το έργο μάλλον θα θέλει να ολοκληρώσει ο Δ. Λάσκαρης και ζητά ομαδικές παραιτήσεις μπας και αποκτήσει πάλι πλειοψηφία η μισοδιαλυμένη παράταξη των 6+2=8 για να "δείξει την άξία της"!!!

Πριν διαβάσετε παρακάτω, λοιπόν, τις βαρυ-ασήμαντες δηλώσεις του νέου μουτζαχεντίν της παράταξης των 6+2=8 να θυμίσουμε πως τόση έπαρση από την μεριά της μειοψηφίας δεν βοηθά. Ιδίως όταν ο ίδιος έχει πίσω του μια αμφιλεγόμενη πορεία και ένα αμφιλεγόμενο έργο 2,5 χρόνων!!! Και να του θυμίσουμε πως όλοι μαζί στήριξαν επί 3,5 χρόνια μια αμφιλεγόμενη «παράταξη» με ένα αναμφίβολα ανύπαρκτο μέχρι σήμερα έργο της…

Δήλωση/διακήρυξη Δ. Λάσκαρη…

"Άνανδρες ημιπαραιτήσεις και ψιψινισμοί...

Επτάμισυ δισεκατομμύρια άνθρωποι ο παγκόσμιος πληθυσμός, σε περίπτωση που κάποιος αισθάνεται αναντικατάστατος..Πολλά λέγονται στα καφενεία και στις τοπικές ιστοσελίδες τον τελευταίο καιρό για τη διοίκηση Σουσούδη, τους συνεργάτες του, τους αποστάτες του.. Πολλές σκέψεις περνάνε κι από εμάς που είμαστε δίπλα του και ζούμε κάθε μέρα την αγωνία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να εξασφαλίσουμε την δύσκολη καθημερινότητα.  Τι είναι σωστό, τι λάθος τι ηθικό, τι πρέπει, τι δεν πρέπει κ.α.. 

Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή, αναρωτήθηκα τι έχει γίνει και κάθε μας κίνηση την κρίνουν τόσο κακοπροαίρετα. Πολλές φορές είχα αμφιβολίες, πήγα να μπερδευτώ. Η ανατροφή μου όμως και η ευθύνη σε αυτό που κάνω, δεν μου επέτρεψαν δεύτερες σκέψεις. Από μικρός έμαθα ό,τι ξεκινώ να το τελειώνω. Σε ότι με εμπιστεύονται, να το προσπαθώ και να το καταφέρνω. Κι αν τυχόν δεν το καταφέρνω, να έχω το ήθος και τη δύναμη να δίνω τη σκυτάλη στον επόμενο-αυτόν που θα τα καταφέρει.

Αυτές τις σκέψεις τις κάνω γι αυτούς που έφυγαν ..αλλά είναι εδώ, αλλά και για αυτούς που σκέπτονται να φύγουν ..αλλά είναι ακόμα εδώ. Παρωδία, κυρίες και κύριοι. Όπως αποφασίσατε να πηδήξετε μέσα στο τρένο που βλέπατε ότι σίγουρα θα κερδίσει τις εκλογές του 2014, έτσι να ξαναπηδήξετε και να φύγετε. Το δημοτικό συμβούλιο δεν χρειάζεται γλάστρες. Χρειάζεται ανθρώπους εργατικούς, με όρεξη, με πάθος και αγάπη για την Άνδρο ! Και να θυμάστε πως τα κενά  ..δεν είναι δυσαναπλήρωτα! Εμείς που μείναμε στο πλάι του Δημάρχου, ναι!! Είμαστε ομάδα! Δουλεύουμε νυχθημερόν και έχουμε καταφέρει αρκετά. Προσπαθούμε για το καλύτερο, με υπευθυνότητα για το κοινό καλό και όχι για την προσωπική μας προβολή.

Μένοντας ως ‘ανεξάρτητοι’, αγαπητοί μας πρώην συνεργάτες, κάνετε κακό στον τόπο σας και μόνο! Κοροϊδεύετε αυτούς που σας εμπιστεύθηκαν. Μη νομίζετε ότι εκδικείστε  τον Σουσούδη, ή τιμωρείτε τον Λάσκαρη, ή κάποιον άλλο. Τον μόνο που τιμωρείτε είναι τον λαό της Άνδρου. Καταφέρατε το Μπατσί να έχει έναν σύμβουλο (πλειοψηφίας), το Γαύριο έναν, και το Κόρθι έναν.  Αυτό είναι πολύ κακό για τον τόπο. Μόνο ο τόπος μας χάνει με όλο αυτό. Και ο κόσμος καταλαβαίνει. Εσείς φταίτε γι αυτό το κακό, και θα  δεχτείτε τις συνέπειες.

Σας καλώ λοιπόν να αναλάβετε τις ευθύνες σας! Να έχετε τη δύναμη να καταλάβετε πως αυτές οι θέσεις πλέον ανήκουν σε αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο μας, και όχι σε παρατηρητές-συμβούλους που απλά κάνουν τους ελεγκτές. Ασχοληθείτε με τα εκλογομαγειρέματά σας λοιπόν και αφήστε αυτούς που θέλουν να δουλέψουν, τώρα. Και όταν θα ξαναζητήσετε την ψήφο του κόσμου, εκείνος θα θυμάται ότι δεν φανήκατε αντάξιοι των προσδοκιών τους, παρά μόνο κρατούσατε θέσεις (πιστεύοντας ότι είναι δικές σας) για να μείνει το νησί μας πίσω!!!Δώστε αμέσως τη θέση σας στον επόμενο σύμβουλο που περιμένει να δουλέψει για το νησί μας!

Η πολιτική απαιτεί ευθείες αποφάσεις. Χωρίς αυτές, καμία κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει με αποφασιστικά βήματα για την επίλυση των προβλημάτων της. Τα ημίμετρα, τα ‘ολίγον έγκυος’ και τα μισόλογα, δεν βοήθησαν ποτέ!!!

Δημήτρης Λάσκαρης"

Σημείωση Εν Άνδρω: Υψιπετές ύφος και έπαρση της «διακήρυξης/δήλωσης» Λάσκαρη! Ομιλεί σαν εισαγγελέας έδρας, αλλά και σαν εκπρόσωπος του εναπομείναντος υπολοίπου της «παράταξης/παρέας Σουσούδη»! Καθόλου προτότυπο που κατηγορεί για ότι δεν κάνανε επί 3,5 χρόνια... τα site (!), ...τους αντιπάλους και ...τους επί χρόνια συμπρωταγωνιστές του. Μοναδικό το γεγονός πως ζητά ομαδικές παραιτήσεις μπας και ξαναγίνει η σημερινή μειοψηφία πάλι πλειοψηφία! Θέλει να γυρίσει τον χρόνο πίσω ή προσποιείται πως δεν πέρασε μια μέρα από το 2014; Άγνωστο! Αλλά και ασύγγνωστο…

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

"Για τους επαγγελματίες ή ανεπάγγελτους υβριστές ή για αυτούς που έμαθαν μέχρι τώρα να απειλούν θα υπάρχει κάποιος χώρος αλλού για τις αθλιότητες τους. Εδώ ισχύουν οι κανόνες της πολιτικής αντιπαράθεσης που δεν ξεφεύγουν από τα όρια της κοσμιότητας." Πηγή:ΕνΆνδρω
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστώ πολύ για την αναπαραγωγή του κειμένου μας.
Έχετε δίκιο. Δεν θα έπρεπε ίσως να δημοσιεύσουμε το ήδη δημοσιευμένο κείμενο του Λάσκαρη που έβριθε ύβρεων κατά τόσων δημοτικών συμβούλων (γλάστρες, καιροσκόπους, σαλταδόρους κλπ). Ένα κείμενο που έλεγε με ύφος υψιπετές πως οι δικοί του γονείς του δίδαξαν ήθος υπαινισόμενος προφανώς πως οι γονείς του Μπάλλα ή των άλλων όχι. Τέτοιες προσωπικές ύβρεις ο Λάσκαρης... Αλλα τι να κάναμε που το κείμενο ήταν ήδη δημοσιευμένο; Και το κυριώτερο ότι ο Λάσκαρης το νόμιζε πολιτικό ενώ ηταν προσωπικός λίβελος.
Το δημοσιεύσαμε μπας και κατταλάβει τι έλεγε. Αλλά από΄ότι φαίνεται νοιώθει και αδικημένοςμετά τα όσα είπε. Μάλλον θα ήθελε να πει αυτος ότι γουσταρε για τους άλλους και οι άλλοι να σιωπήσουν στο νέο "ισχυρό άνδρα¨που παρέλαβε τη σκυτάλη των προσωπικών επιθέσεων από τον Βουραζέρη!!!
Τώρα τι του απάντησαν από κάτω οι θιγόμενοι (και ήταν πολλοί και πολυ θυμωμένοι) είναι αλλο πράγμα. Αλλά τι μπορούσαμε να κάνουμε αφού ο νέος "ισχυρός ανήρ" της ολιγομελούς πια "παρέας" τους είχε πει τα πλέον απίθανα. Να κλείσουμε το στόμα σε αυτούς μετά από όσα άκουσαν από τον Λάσκαρη. Τους αφήσαμε όλους (και τον Λάσκαρη και αυτούς) να πουν αυτά που ήθελαν. Αφήστε που μερικοί άρχισαν να βρίζουν κι εμάς γιατί απλώς κάναμε μια αναδημοσίευση από το δημόσιο προφίλ του Λάσκαρη.
Πέστε στον φίλο σας να γράφει κόσμια για να γίνεται και ο διάλογος κόσμιος. Τότε μπορούμε να επέμβουμε. Σας ευχαριστώ και πάλι για το κείμενο μας που μας στείλατε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τώρα αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι εννοούσε ο δήμαρχος Θεοδόσης όταν έλεγε ".. and now we have the queue"
Ουρίτσα ο Δημητράκης επί 3 χρόνια και τώρα θέλει να είναι μπροστάρης.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μας τρολλαρεις δημήτριε;

This comment was minimized by the moderator on the site

Και το μυαλό είναι θολό και το δικό του πιο λειψό,πωπωπωπω πωπωπωπω...στον επομενο τονο θα κανει κικιρικου!!!!!!
τι δεν καταλαβαινετε?

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Λάσκαρη αν θέλετε το κειμένο σας να είναι αρεστό κατανοητό και με πολλά λάικ ελάτε σε μένα.
Έγραφα και γράφω τα κείμενα του Αρχιμήδη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριε Λάσκαρη αν θέλετε το κειμένο σας να είναι αρεστό κατανοητό και με πολλά λάικ να πάτε στο Στιβάριον Μπατσίου να σας το γράψει η κυρία (διαγράφεται ένα όνομα)....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Για αυτό λοιπόν
Ρωτάω εγώ τώρα αυτόν/ή που ρωτάει την ανηψιά
Είναι αλήθεια οτι χρησιμοποιήτε την ανωνυμία σας για να μπορείτε εκ του ασφαλούς να δημιουργήτε εντυπώσεις;
Αν ναι, τότε είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας το χαλάσω. Η επιχείρηση προμήθευσε με συγκεκριμένα προϊόντα τον δήμο καταθέτοντας πρώτα κανονικά τις προσφορές μας. Υπάρχουν άλλωστε και στο ¨ΔΙΑΥΓΕΙΑ¨ .
Προκαλεί όμως αλγεινή εντύπωση το γεγονός οτι προσπαθήτε να γίνετε υπέρμαχος της διαφάνειας κρατώντας ταυτόχρονα την ανωνυμία σας.
Μη ντρέπεστε. Ελάτε να γνωριστούμε για να δούμε τελικά ποιά είναι τα πραγματικά σας κίνητρα.
Είναι άραγε η διεκδίκιση μιας θέσης στο δημοτικό συμβούλιο των επερχόμενων εκλογών, λασπολογώντας προς πάσα κατεύθυνση ωστε να χτίσετε το προφίλ του ΑΔΕΚΑΣΤΟΥ ΜΠΑΡΑ;
Ή απλώς περιμένετε ένα καλό μεροκάματο απο το αφεντικό, γιατι προφανώς απο το ‘ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ 'ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ'’ κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια;
Κρίτης Γιώργος

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ?
ΑΝ ΝΑΙ,ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ (ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ ?) 'Η ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ 'ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ' ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΦΡΑΔΕΛΟΥ?

This comment was minimized by the moderator on the site

Μέσα από αυτό το λιβελογράφημα του κ. Δημήτρη Λάσκαρη αναδεικνύεται η αναξιοκρατία, η αμάθεια, ο τραμπουκισμος και η εν γένει νοσηρότητα της κοινωνίας μας.
Ντροπή στον Δήμαρχο που τον έχει στο δημοτικό συμβούλιο.
Μόνο αυτό ντροπή.

This comment was minimized by the moderator on the site

Προς τον αναγνώστη "Απορία":

Ο Καστανιώτης έμαθα ότι λείπει "μακρινές διακοπές" και μάλιστα προς πλευρά Αυστραλίας.
Σε προσωπικό μήνυμα στο Facebook απάντησε τα εξής:

Η γλάστρα έχει μαραθεί. Η κάθε παρέμβαση διάσωσης του φυτού είναι απέλπιδα. Τα ζιζάνια έπνιξαν το φυτό και (με γελάκια:):):)) συνεχίζει ότι οι "υπεύθυνοι" προστασίας του...έχουν μπερδέψει τα ζιζάνια με το φυτό:o.

Στο ερώτημά μου γιατί συνέβη αυτό στο φυτό, απάντησε ότι οι υπεύθυνοι έκαναν λάθος και το πότιζαν με κακής ποιότητας νερό το οποίο συμπαρέσυρε το χώμα, αφήνοντας πίσω μόνο την κοπριά...και τα ζιζάνια.

Στο ερώτημά μας ποια είναι η λύση που προτείνει; Μας πρότεινε την μεταφορά της στο δεματοποιητή με την ένδειξη "Επικίνδυνα Υπολείμματα προς καύση" και με τελικό προορισμό όχι το χυτυ Άνδρου (εάν ποτέ δημιουργηθεί τέτοιο), αλλά εξαγωγή αυτών σε ΧΥΤΥ άλλης χώρας.

Τέλος, μας παρέπεμψε σε σχετική βιβλιογραφία, όπως για παράδειγμα στο κεφάλαιο 2.3 της ακόλουθης μελέτης
http://nestor.teipel.gr/xmlui/bitstream/handle/123456789/13998/STEG_THEKA_00225_Medium.pdf?sequence=1

Περισσότερα