Φθάνει το πρώτο αμερικάνικο πολεμικό στις Κυκλάδες.

Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, έρχεται την επομένη εβδομάδα στις Κυκλάδες! Στο λιμάνι της Ερμούπολης στη Σύρο, θα καταπλεύσει ένα μεγάλο catamaran μήκους 107 μέτρων, που αποτελεί μονάδα του 6ου Στόλου και το οποίο θα παραμείνει για τετραήμερη επίσκεψη από την Τετάρτη (14.3) μέχρι την Κυριακή (18.3).

Η επίσκεψη έχει χαρακτήρα αναψυχής και ξεκούρασης των 36 μελών του  πληρώματος που ουσιαστικά, θα κάνουν ολιγοήμερες διακοπές στο ελληνικό νησί.

Προηγήθηκε η επίσκεψη της πλοιάρχου RoseRice, ναυτικής ακολούθου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, που προανήγγειλε την συνεχή παρουσία των πολεμικών πλοίων των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή.

Το σκάφος θα δέσει στην προβλήτα κρουαζιερόπλοιων και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Σύρο, θα ισχύουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας με βάση τις απαιτήσεις του διεθνούς κώδικα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στην Σύρο θα καταφθάσει κλιμάκιο των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος, βατραχάνθρωποι και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Σε τοπικό επίπεδο, επί ποδός βρίσκεται το Λιμεναρχείο Σύρου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και οι αστυνομικές δυνάμεις του νησιού που σχεδιάζουν το πλάνο φιλοξενίας και φύλαξης του Αμερικανικού πληρώματος.  

Χ.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι ωραία να γινοταν αντίστοιχες επισκέψεις του Στόλου και σε άλλα Κυκλαδονήσια, ειδικά αυτή την εποχή που δεν εχει "ανοίξει" η τουριστική σεζόν, παρα μόνο σε τρια τεσσερα μέρη (Σαντορίνη, Πάρος, Μύκονος και καπως λιγότερη κίνηση στη Σύρο). Για παράδειγμα στην Ανδρο οπουδήποτε και αν προσέγγιζε ενα τέτοιο σκάφος και έβγαινε το πλήρωμα του στην περιοχή, θα υπήρχε όχι μονο κίνηση στην τοπικη αγορα, αλλά πολύ περισσότερο διαφήμιση του μέρους. Αλλά καλύτερα να συζητούμε σε πιο ρεαλιστικες βάσεις για το νησί μας, καθώς απέχει μακράν απο την Σύρο: οχι λόγω του οτι η Σύρος υπήρξε η πρωτεύουσα του παλαιού Νομού -οπως πολλοί χρησιμοποιούν ως πιπιλα συνεχώς- αλλα γιατι εκει ο ντόπιος κόσμος κυνηγα την κάθε ευκαιρία, συντονιζόμενος απο μια Δημοτικη αρχή που δεν ρίχνει το κάθε έγγραφο, την όποια ενημέρωση-πρόταση στο συρτάρι νομίζοντας πως αυτή "ξερει καλύτερα" από τους αρμόδιους που συντάσσουν τα όποια επενδυτικά και χρηματοδοτικά προγράμματα στην ΕΕ. Στην Ανδρο δυστυχώς θα μας καταστρέψει η ημιμάθεια και δεν διαφαίνεται καμία προσπάθεια αντιστροφής του ήδη αρνητικου κλίματος που επικρατεί στο νησί τα τελευταία χρόνια. Ουτε οι νέοι που επιχειρούν στο ίδιο το νησί δεν πιστεύουν ειλικρινά οτι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί. Μια συζήτηση με τους νεώτερους ηλιακά παραγωγικούς φορείς θα πείσει τον όποιον έχει αντιθετη άποψη περι του θέματος.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΜΕ ΕΝΑ ΒΑΨΙΜΑΤΑΚΙ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ..ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΌ ΡΑΦΗΝΑ;
ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΟΧΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ..