Τα σχολεία ξεκινούν 10/1 στις 09:30 ανακοινώνει ο δήμαρχος και απολογισμός του χιονιά από τον έπαρχο

Τα σχολεία ξεκινούν αύριο στις 09:30 σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Άνδρου και ο ‘έπαρχος Άνδρου κάνει απολογισμό του χιονιά και ευχαριστεί όσους συνεργάστηκαν οαι προειδοποιεί για τα παραμένοντα προβλήματα – Εν Άνδρω.

Ανακοίνωση για τα σχολεία του Δημάρχου Άνδρου

Τροποποίηση ωραρίου προσέλευσης μαθητών στα σχολεία του Δήμου Άνδρου αύριο, Πέμπτη 10-01-2019

Με απόφαση του Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, αύριο, Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2019, το ωράριο της πρωινής προσέλευσης των μαθητών στις σχολικές μονάδες του Δήμου Άνδρου ορίζεται στις 9:30 π.μ. Αναλυτικά η απόφαση:

«Ο Δήμαρχος Άνδρου,

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 94 Ν.3852/2010 [ΦΕΚ 87/7-6-2010 τ.Α΄] «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
2. Την ύπαρξη παγετού και ολισθηρότητας που αναμένεται στο οδικό δίκτυο του Δήμου Άνδρου κατά τις πρωινές ώρες, μετά τη χιονόπτωση των δύο προηγούμενων ημερών
3. Τη μετακίνηση μεγάλου αριθμού μαθητών με λεωφορεία και ταξί που διαμένουν στον ορεινό όγκο της νήσου Άνδρου.

Αποφασίζει:
1. Την τροποποίηση του ωραρίου πρωινής προσέλευσης των μαθητών σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Άνδρου, την Πέμπτη, 10/01/2019, που ορίζεται στις 9:30 π.μ.
2. Οι Διευθυντές και οι Προϊστάμενοι των σχολείων/νηπιαγωγείων να έχουν μεριμνήσει για την επαρκή θέρμανση των αιθουσών διδασκαλίας».

Απολογισμός για τον χιονιά του Επάρχου Άνδρου

         Σε κλοιό χιονιά η Άνδρος από τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Ιανουαρίου 2019 μέχρι και σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, από την έλευση του "Τηλέμαχου" με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν και έντονη χιονόπτωση που στις ορεινές περιοχές του νησιού Βουρκωτή - Άρνη το ύψος του χιονιού έφτασε το 1,5 μέτρο.  

        Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την αντιμετώπιση των έντονων χιονοπτώσεων μίσθωσε (5)  πέντε μηχανήματα των κ.κ. Γιάννη Βαλμά, Δημήτρη Μαμάη, Σπύρου Χαλά, Χρήστου Ζιακά και Δημήτρη Γιγίνη, που με εντατικούς ρυθμούς εργάζονταν για τον αποχιονισμό  προκειμένου να κρατήσουν το  επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού ανοικτό.

        Παρόλο που το φαινόμενο ήταν έντονο, χάρη στην πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρεις Νοτίου Αιγαίου με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου και τον επικεφαλής κ. Δημήτρη Λάσκαρη, που είχε αναλάβει τον συντονισμό της όλης επιχείρησης καθώς και με τους Διοικητές της Αστυνομίας κ. Βασίλη Μάινα, του Πυροσβεστικού Κλιμακίου κ. Χρήστου Παπαΐωάννου, τους εθελοντές του ΣΕΔΑ (Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου) και κυρίως με την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλλαν οι χειριστές των μισθωμένων μηχανημάτων και του Δήμου Άνδρου, για να ανοίξουν και να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο προσπελάσιμο, η διαχείριση της έκτακτης ανάγκης η οποία είναι σε εξέλιξη κρίνεται ικανοποιητική. 

            Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου που για άλλη μία φορά στάθηκε με αυταπάρνηση πρώτος στη μάχη με τα χιόνια των δρόμων και με τον κατάλληλο εξοπλισμό που διαθέτει συνέβαλλα τα μέγιστα  στο έργο του εκχιονισμού του νησιού.

            Επίσης σημαντική ήταν η αρωγή στο επιχειρησιακό σχέδιο αποχιονισμού των Πρόεδρων των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης , κ. Φραντζέσκου Αθανασίου που συνόδευσε το εκχιονιστικό μηχάνημα μέχρι το Ναυτικό Παρατηρητήριο και από εκεί έως την περιοχή Λειβάδιζα για τον αποχιονισμό της Βόρειας Άνδρου.

           Εφιστούμε την προσοχή στις μετακινήσεις, μέχρι την λήξη των έντονων καιρικών φαινομένων.

    

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μπορείτε να μας ενημερώσετε για τα δρομολόγια των λεωφορείων;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
ΚΤΕΛ ΑΝΔΡΟΥ
22820-22316
6978-485921

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro