Τέσσερις προεκλογικές εκδηλώσεις Δ. Λοτσάρη (Αττική, Χώρα, Μπατσί)

Τετάρτη, 9/5/19, προεκλογική ομιλία σε ανδριώτες της Αθήνας στα Σπάτα

 Σε μια κούρσα προεκλογικών συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων επιδόθηκε από την Δευτέρα 6/5 μέχρι την Τετάρτη 8/5 ο υποψήφιος δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης. Δύο εκδηλώσεις στη Χώρα, μια εκδήλωση στο Μπατσί και μια συγκέντρωση στην Αττική! Αφήσαμε να ολοκληρωθεί ο γύρος των ημερών και παρουσιάζουμε με δύο λόγια όλη αυτή την προεκλογική διαδρομή ξεκινώντας από την τελευταία που έγινε την Τετάρτη 8/5 στα Σπάτα και ήταν η πρώτη προεκλογική ομιλία του Δημήτρη Λοτσάρη για τους ανδριώτες της Αθήνας/Αττικής...

 Παραβρέθηκαν περίπου 150 άτομα η συντριπτική πλειοψηφία ανδριώτες που κατοικούν τον χειμώνα στην Αθήνα. Ήταν όμως και δημοτικοί σύμβουλοι και ανδριώτες που διαμένουν στην Άνδρο κι ήρθαν για την ομιλία. Ανάμεσα τους ήταν οι ακτοπλόοι του νησιού μας αδελφοί Δ. & Γ. Στεφάνου, ο πλοιοκτήτης Γ. Καμπάνης, ο δήμαρχος Σπάτων Δ. Μάρκου (που χαιρέτισε την εκδήλωση), η πρόεδρος του Συνδέσμου Πειραιά Β. Λινού, ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Λάσκαρης (τώρα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο Γ. Χατζημάρκου).

Οι δύο ακτοπλόοι του νησιού μας, ο Δημήτρης και Γιώργος Στεφάνου, ήρθαν για να τιμήσουν τον αρχικαπετάνιο της εταιρείας τους κι έναν ζωντανό θρύλο της ακτοπλοΐας των Κυκλάδων, τον καπετάν Κώστα Τζώρτζη. Ο καπετάν Κώστας με την μεγάλη αγάπη του για την Βόρεια Άνδρο - την οποία έκανε πατρίδα του - αποφάσισε να βοηθήσει στα λιμενικά και στα δρομολόγια που μόνο αυτός ξέρει τόσο καλά και κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Χώρα με τον συνδυασμό του Δ. Λοτσάρη. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε τιμώντας τον καπετάν Κώστα Τζώρτζη και τον αγώνα του για την Άνδρο κι ένας ακόμα σπουδαίος ανδριώτης καπετάνιος, που άφησε μεγάλο όνομα στην ελληνική ακτοπλοΐα, ο καπετάν Γιώργης Κολυδάς από την Χώρα που καθόταν με διακριτικότητα στα πίσω καθίσματα.

 Το κλίμα της ομιλίας το συνόψισε εύστοχα νεαρός υποψήφιος που είχε παρακολουθήσει και του Θ. Σουσούδη στην Χώρα πριν λίγες μέρες: "εκεί ήταν ένα σιωπηλό κοινό που παρακολουθούσε τυπικά, ίσως και από υποχρέωση, την ομιλία. Εδώ υπήρχε ζεστασιά, αγωνιστικότητα, ένα αίσθημα ελπίδας για το νησί. Ίσως γιατί το ψηφοδέλτιο είναι νεανικό και περιέχει και μερικους έμπειρούς. Δίνει λοιπόν μια ελπίδα." Με αυτό το συμπέρασμα του αναγνώστη μας θα προσθέσουμε και δύο λόγια για τα θέματα της ομιλίας που εστάλησαν γραπτώς αμέσως μετά το τέλος στο mail του site.

 

Ο υποψήφιος εστίασε συγκεκριμένα - χωρίς πολλά λόγια - στους νέους εξαγγέλωντας συνεργασίες με συλλόγους και νέες πρωτοβουλίες μαζί τους. Μίλησε για τις υποδομές και τις εκκρεμότητες που αφήνει ορθάνοιχτες η απερχόμενη διοίκηση Σουσούδη. Για πρωτοβουλίες και συνεργασίες στον Τουρισμό. Στήριξη με κάθε τρόπο του Φεστιβάλ Άνδρου και στενή συνεργασία με τον χορηγό του Α. Τάττο (όπως είναι γνωστό ο σημερινός δήμαρχος έχει χάσει κάθε επαφή με τους διοργανωτές και τον χορηγό του Φεστιβάλ).

Μίλησε εκτενώς για τον Στρόφιλα και την ανάδειξη, προβολή και αξιοποίηση του (μαζί με την Ζαγορά) και την μεταφορά του δεματοποιητή εκτός Σταυροπέδας ώστε να ελαφρυνθεί ο Δήμος από το υπέρογκο ενοίκιο για το οποίο οι Σουσούδης και Καπάκης συμφωνούν να πληρώνεται επί 5ετία. (Ότι και να γίνει πια από την ώρα που το θέμα αυτό τέθηκε στο τραπέζι πρέπει να πάρουν θέση όλοι). Μίλησε εκτενώς για την ανακύκλωση που έχει ακυρωθεί από τον σημερινό δήμαρχο. Για τα ιατρεία Κορθίου, Μπατσίου και Γαυρίου. Για την ακτοπλοΐα, τον πρωτογενή τομέα, το Μουστάκειο και τις επιτυχίες του.

Μίλησε για τα έργα που δεν έγιναν επί Σουσούδη - αν και η Περιφέρεια ανταποκρίθηκε σε κάθε μελέτη του Δήμου - αλλά δεν υπήρξαν μελέτες! Για τα έργα που δεν έφερε στο νησί ο επί τριετία ΓΓΠΠ Καπάκης μέχρι την αποπομπή του από την κυβέρνηση. Τόνισε τέλος πως οι Σουσούδης και Καπάκης που δεν κατάφεραν ποτέ να συνενοηθούν γύρω από το τραπέζι του δημοτικού συμβουλίου για το καλό της Άνδρου κατάφεραν και τα βρήκαν προεκλογικά πάνω από την κάλπη! Καθόλου τυχαία πως ο αγώνας τους είναι κοινός και μονομέτωπος εναντίον του. Και κατέληξε ο κ. Σουσούδης εξελέγη με 13 συμβούλους κι έχει μείνει με 4 μιας και όλοι οι άλλοι έφυγαν, παραιτήθηκαν, ανεξαρτοποιήθηκαν, πήγαν σε άλλους συνδυασμούς. Παρόλη την εμφανή αποτυχία του κατηγορεί τους πάντες και μιλά μόνο για τον εαυτό του χρεώνοντας τα πάντα στον ίδιο. Είναι η πρώτη περίπτωση δημάρχου που τα έκανε όλα μόνος του και στο τέλος του έφυγαν σχεδόν όλοι οι σύμβουλοι.

Δευτέρα, 7/5/19: Δυο ομιλίες του καθηγητή Γ. Λυμπεράτος (ΕΜΠ) για ανακύκλωση και ΧΥΤΥ σε Μπατσί και Χώρα

 Την Τρίτη 7/5 το μεσημέρι στο Μπατσί και το βράδυ στην Χώρα ο καθηγητής του ΕΜΠ Γ. Λυμπεράτος προσκαλεσμένος του Δ. Λοτσάρη έκανε δύο σεμιναριακές ομιλίες με θέμα την σωστή λειτουργία ΧΥΤΥ μέσω της επέκτασης της ανακύκλωσης σε πέντε στάδια που οδηγεί στην ελαχιστοποίηση των στερεών αποβλήτων. Στο Μπατσί παραβρέθηκαν περίπου 40 ενδιαφερόμενοι όπως μάθαμε. Και στην Χώρα 80. Οι περισσότεροι από τους λίγους συμμετέχοντες στο σεμινάριο ήταν κάτοικοι ήδη ευαισθητοποιημένοι στο ζήτημα της ανακύκλωσης που προσήλθαν να ακούσουν μια σειρά σοβαρές ιδέες και προτάσεις.

Αυτά συνέβησαν σε ένα νησί που παραπαίει εδώ και 5 χρόνια στην ανακύκλωση υπό ένα δήμαρχο που πλέον τα κάνει όλα με απευθείας αναθέσεις - τις οποίες κάποτε κατήγγειλε - και ο οποίος έχει οδηγήσει την ανακύκλωση στην καταβύθιση. Σε ένα νησί που πλέον και οι κάτοικοι ελάχιστα πια ενδιαφέρονται για την ανακύκλωση. Σεμιναριακές εκδηλώσεις σαν και αυτές του κ. Λοτσάρη ελάχιστα πια βοηθάνε πέρα από το... "κουβέντα να γίνεται"! Μιας και όλα στο νησί αυτό όλα έχουν αφεθεί στον αυτόματο της ανεξέλεγκτης χωματερής του Στρόφιλα, την οποία στηρίζουν από κοινού οι κ. Σουσούδης - Καπάκης βουλιάζοντας και τον Στρόφιλά και την περιοχή της Χώρας.

Το λέμε αυτό γιατί ο μεν κ. Σουσούδης μετέτρεψε τον σπουδαιότερο αρχαιολογικό χώρο της Άνδρου και έναν εκ των σπουδαιότέρων της Ευρώπης σε ανεξέλεγκτη χωματερή που καίει μισό χρόνο βοηθούμενος από την εγκληματική σιωπή του κ. Καπάκη. Αλλά και των υποψηφίων συμβούλων τους από την γύρω περιοχή και την Χώρα.

Αλήθεια σε τι μπορεί να βοηθήσει μια ολιγομελής εκδήλωση ευαισθητοποίησης μπροστά στο μέγεθος της πολιτικής αναισθητοποίησης αυτών που διοίκησαν επί 5ετία και εκείνων που "κραυγαλέα σιώπησαν και ανέχτηκαν" την ιδια περίοδο ως "αντιπολίτευση" διεκδικόντας τωρα σε κοινό μέτωπο μια ακόμα επανεκλογή τους; Σε ελάχιστά ή και τίποτα κατά την γνώμη μας. Πιο πολύ ίσως θα βοήθαγε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας και καταγγελίας επί τόπου της σημερινής αθλιότητας για την οποία έχουν και οι δύο την ευθύνη μπροστά στην επερχόμενη κάλπη...

Δευτέρα, 6/5/19. Εγκαίνια εκλογικού κέντρου στη Χώρα 

 Την Τρίτη το βράδυ έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημήτρη Λοτσάρη στην Χώρα της Άνδρου. Παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ και δεκάδες φίλοι τους και κάτοικοι της Άνδρου. Ο δρόμος κατά διαστήματα μπροστά στο εκλογικό κέντρο έκλεινε και η κυκλοφορία κάποιες στιγμές δυσκόλευε.

Τα εγκαίνια έκανε ο ηγούμενος της Μονής Παναχράντου Γέροντας Ευδόκιμος. Παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού από όλη την Άνδρο.

ΥΓ: Ολοκληρώνοντας την περιγραφή αυτού του τριήμερου οδοιπορικού των εκδηλώσεων του συνδυασμού ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ του Δ. Λοτσάρη να σημειώσουμε πως η πυκνότητα των εκδηλώσεων, ομιλιών, εγαινίων και σεμιναρίων είναι πέρα κάθε αναμενομένου και κάθε προηγούμενης εμπειρίας. Μπορεί ο υποψήφιος να είναι νέος και να θέλει να καλύψει όλα τα θέματα, αλλά και όλη την Άνδρο. Αλλά το νησί έχει τις αδράνειες του, τους ηλικιωμένους του, τις μόνιμες απουσίες (διοίκησης και αντιπολίτευσης) και δεν μπορεί εύκολα να ακολουθήσει αυτό τον μάλλον βιαστικό ρυθμό. Καλό θα ήταν οι νέοι του συνδυασμού, αλλά και ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος να συντονίσουν το βήμα τους μαζί του. Ώστε και το μήνυμα τους να γίνει ευκρινέστερο...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ενα περίεργο πράγμα! Για μια ακόμη φορά δεν σχολιάστηκε (πολύ περισσότερο δεν κατακρίθηκε) ο συγκεκριμένος υποψήφιος και οι συγκεντρώσεις του από το site! Τόσο καλος σε όλα του ο Λοτσαρης κε Μπασαντη; Μόνο για τους αλλους έχετε αρνητικά σχόλια; Και μετά παρεξηγείστε κιόλας όταν σας χαρακτηρίζουν "γραφείο τύπου Λοτσαρη"!...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα καλά δεν διαβάσατε τι γράφουμε για τα λάθη με τα σεμινάρια που έκανε και για τα εγκαίνια των γραφείων του; Για ξαναδιαβάστε το κείμενο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τι έγινε κύριοι του εν άνδρω;;γιατί δεν κόβετε το σχόλιο του .....ψευτοθόδωρου....που ανώνυμα βρίζει συγκεκριμένο πρόσωπο;;;και γράφει όχι μόνο για ψεύτες αλλά και για ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ......και το σχόλιο ολόκληρο.Εσείς που μας πετσοκόβετε τα σχόλια μας τα ''ανώνυμα''που δεν βρίζουμε απλώς έχουμε άλλη άποψη από την δική σας.....Τόοοοοοοοοσο καλά Μπράβο σας ........

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν δεν έρθει η Μακρή, φέρε μαζί σου την Πολίτου να σου εξηγήσει τις απορίες σου ή αυτή εξαγνιστηκε στην κολυμπήθρα του ... ματιασμενου?

This comment was minimized by the moderator on the site

ΧΩΡΑΙΤΗ ΤΕΛΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ Η ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΚΤΟΠΛΟΟΣ;
ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΚΤΟΠΛΟΟΥΣ

This comment was minimized by the moderator on the site

σε περιμενουμε στο Γαυριο κ.Λοτσαρη μαζι με την κ. Μαρια Μαμαη τη Δευτερα 13/5
1 να ακουσουμε για το χυτυ αν το θελεις στη Πλουσκα και που θα πας τον δεματοποιητη
2 να ακουσουμε την κ. Μαρια Μαμαη αν θα εξακολουθησει να σε βριζει η τωρα θα σου μπλεξει τα εγκωμια
3 να εχεις και τη Αθηνα Μακρη μαζι να μας εξηγησει τις κυβιστησεις που εχει κανει

This comment was minimized by the moderator on the site

Μα τι λες androsland; Τουλάχιστον αυτοί είναι ακτοπλόοι του νησιού μας. Για ρώτα τον Αδάμη με ποιον εφοπλιστή έχει σχέση ο "αριστερός" Καπάκης. Για τον Σουσούδη μην ρωτάς ούτε αυτός δεν ξέρει πια. Για τους άλλους και να ρωτήσεις ξέρουν αλλά δεν λένε.

This comment was minimized by the moderator on the site

To παιδι του λαου με τους εφοπλιστες ? Οχι ρε φιλε

This comment was minimized by the moderator on the site

Σίγουρα οι Στεφάνου δεν βοηθούν τον Καπάκη. Αυτός έχει τον Αδάμη του Ηλιόπουλου. Ο Αδάμης λέει παντού πως ο Καπάκης στήριξε τον Ηλιόπουλο στην κόντρα με τον Παναγιωτάκη και τους Στεφάνου όταν ήθελε να βάλει πρωινό καλοκαιρινό ταχύπλοο. Μόνο που δεν λέει πως ήθελαν το ταχύπλοο για να εξουθενώσει τα συμβατικά που εξυπηρετούν την Άνδρο όλο τον χρόνο. Τρομερή ακτοπλοϊκή πρόταση Καπάκη και Αδάμη.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν θυμάμαι καλά ΡΑΤΑΝΠΛΑΝ αποκαλούσε ο Θεολόγου τον Σουσούδη. Λες να του άρεσε και να το χρησιμοποιεί ως καλλιτεχνικό ψευδώνυμο; Πλάκα θα έχει.

This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά οι Στεφάνου χρηματοδοτουν τον επαρχο η το δήμαρχο γιατί μας μπερδεψατε

Περισσότερα