Χωρίς επιτροπές η Άνδρος. Σουσούδης-Καπάκης επιχειρούν μπλοκάρισμα του Δήμου. Παρέμβαση Γ. Αντωνέλου.

 

 Μποϊκόταραν δηλώνοντας πως απέχουν από το συμβούλιο για την συγκρότηση των επιτροπών του Δήμου όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.  

Χωρίς επιτροπές παραμένει για τρίτη εβδομάδα η Άνδρος λόγω της ιδιότυπης αποχής που κήρυξαν ξαφνικά οι δύο ομάδες της αντιπολίτευσης  από το δημοτικό συμβούλιο. Οι συνεργαζόμενες – ως φαίνεται – παρατάξεις της αντιπολίτευσης Σουσούδη και Καπάκη 24 ώρες πριν το δημοτικό συμβούλιο  «ανακάλυψαν» πως τα απογευματινά καράβια δεν θα έχουν έρθει από Ραφήνα στις 16:00 της Παρασκευής 20/9.

Έστειλε λοιπόν επιστολή η παράταξη Σουσούδη δηλώνοντας πως δεν θα παραστεί λόγω ορισμού της ώρας νωρίς κι όχι αργά που φτάνουν τα καράβια! Και συμπεριέλαβε στην επιστολή της τελευταίας στιγμής και τα μέλη της παράταξης Καπάκη!

Για τον λόγο της αργής προσέλευσης των πλοίων δεν παρέστησαν στο δημοτικό συμβούλιο οι Α. Αντώνογλου και Ν. Μαμάη από Γαύριο, Γ. Τρανάκος από Κόρθι, Γ. Ψωμάς από Μπατσί, Δ. Θεοδωράκης και Ν. Βιδάλης από Στενιές, Μ. Βάμβουκας από Χώρα και Θ. Σουσούδης από Λειβάδια.  Ιδού που περνάει καράβι από τόσα μέρη της Άνδρου για Χώρα την Παρασκευή το βράδυ και κανείς δεν το ‘ξερε τόσα χρόνια…

Τα κενά έδρανα της αντιπολίτευσης που δεν βρήκε καράβι νάρθει στο συμβούλιο!!!

Επιστολή όμως έστειλε ανήμερα του συμβουλίου και η παράταξη Καπάκη ζητώντας οι ώρες και οι μέρες να ορίζονται βάσει νόμων και διατάξεων που επικαλέσθηκε ο κ. Καπάκης, οι οποίες όπως εξήγησε ο νομικός και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μπάλλας…  ΔΕΝ υπάρχουν!!! Τα συμβούλια, συνέχισε ο κ. Μπάλλας, συγκαλούνται βάσει του κανονισμού λειτουργίας που δημιουργήθηκε το 2008 επί υπουργίας Π. Παυλόπουλου και με τον οποίο ευθυγραμμίστηκε και η Άνδρος το 2011.

Όμως ο κανονισμός λειτουργίας «δεν λέει τίποτα από όλους τους ανύπαρκτους νόμους που επικαλέσθηκε ο μόνιμος επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης επί 6ετία»,  κατέληξε ο κ. Μπάλας!!! Πως όμως να ξέρει τον κανονισμό λειτουργίας του συμβουλίου ο κ. Καπάκης ο οποίος έλειψε κοντά 2,5 χρόνια από το προηγούμενο ως ΓΓΠΠ;

Τόσος χώρος άδειος θα σκέφτηκε η Μ. Βενετίκη και πήγε και κάθισε άνετα...

Χωρίς να δημιουργηθούν επιτροπές (κοινές από συμπολίτευση και αντιπολίτευση) μένει μετέωρη και η χρηματοδότηση 20.000 ευρώ που αποδέχτηκε το Λιμενικό Ταμείο - μετά την επίσκεψη Λοτσάρη στην Τήνο - για τη μελέτη εκβάθυνσης του Γαυρίου. Και το έργο πηγαίνει άλλον ένα μήνα πίσω. Αν αυτό ήθελαν το πέτυχαν και οι δύο αντιπολιτευτικές παρατάξεις με την αποχή τους. Συνεπώς κάποιοι λαλίστατοι σύμβουλοι της ομάδας Καπάκη που είχαν φάει τον κόσμο προεκλογικά με το λιμάνι του Γαυρίου δεν μπορούν να μιλάνε με αυτά που κάνουν.

Αρκετοί πρόεδροι τοπικων συμβουλίων από μακριά ήρθαν στο συμβούλιο. Ήρθαν από Μακροτάνταλο, από Άρνη, από Βιτάλι

Κατά τα άλλα ο τραγέλαφος με «το καράβι» που άργησε ή δεν πέρασε από Γαύριο, Μπατσί, Κόρθι και Στενιές, για να φέρει τους 8 συμβούλους Σουσούδη στη Χώρα οδήγησε στην ματαίωση λόγω έλλειψης απαρτίας του σημερινού συμβουλίου με θέμα την συγκρότηση των επιτροπών για να δουλέψει ο Δήμος Άνδρου. Ήταν μια ακόμα καταπληκτική απόδειξη της πλήρους αποτυχίας του συστήματος της απλής αναλογικής για το οποίο μιλούσε απεραντολογώντας και συνταγματολογώντας επί ένα εικοσάλεπτο στην ορκωμοσία ο κ. Καπάκης.

Μιλώντας στη συνέχεια ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είπε: «μέχρι σήμερα πίστευα πως τους απόντες στα δημοτικά συμβούλια τους διαγράφει ο λαός. Αλλά με την μετωπική αντιπολίτευση που επικρατεί όποιος στο εξής – ακόμα και επικεφαλής - συμπληρώνει τρεις συνεχόμενες απουσίες θα παραπέμπεται στην αποκεντρωμένη διοίκηση για έκπτωση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου».

Δηλώσεις έκαναν ο πρόεδρος του συμβουλίου και ο δήμαρχος 

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο δήμαρχος που είπε πως «οι δύο παρατάξεις μπορούσαν αν ήθελαν να ειδοποιήσουν εγκαίρως για τροποποίηση της ώρας. Την παραμονή όμως του συμβουλίου ήταν αδύνατο να αλλάξει και ο κ. Σούσουδης το ήξερε. Όμως έστειλε ειδοποίηση για πολιτικούς λόγους. Το ίδιο και ο κ. Καπάκης. Κάτι που φανερώνει πολιτική σκοπιμότητα και απόπειρα μπλοκαρίσματος της λειτουργίας του Δήμου. Ακόμα και τώρα δεν έχουν ειδοποιήσει ούτε ποιους θέλουν να μπουν στις επιτροπές».

Καταλήγοντας ο κ. Λοτσάρης είπε πως "η ώρα 16:00 είναι υποχρεωτική ώστε να παρίστανται και οι υπηρεσιακοί παράγοντες και να ενημερώνουν το σώμα για ζητήματα του Δήμου. Όπως έγινε και στα δύο προηγούμενα συμβούλια όπου παραβρέθηκαν η νομική υπηρεσία, η τεχνική υπηρεσία και σήμερα η οικονομική υπηρεσία. Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από τον υπάλληλο να έρθει από το σπίτι του στις 9 το βράδυ να ενημερώσει το συμβούλιο".

Ο δικηγόρος Γιάννης Αντωνέλος ήταν αυστηρός για το θεσμικό ατόπημα των δύο παρατάξεων

Τέλος σοβαρή ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου του τοπικού Κορθίου δικηγόρου Γ. Αντωνέλου που τόνισε το θεσμικό ατόπημα των δύο παρατάξεων που με τον τρόπο τους προσέβαλαν τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου.

Στο παρουσιολόγιο του συμβουλίου τώρα παρόντες ήταν 7 σύμβουλοι της πλειοψηφίας (από τους εννέα). Έλειπαν δύο. Από τους 8 συμβούλους του κ Σουσούδη και τους 4 του κ. Καπάκη έλειπαν όλοι!!! Παρόντες ήταν οι πρόεδροι των τοπικών Άρνης, Βιταλίου, Μακροταντάλου, Λαμύρων, Παλαιοκάστρου, Κορθίου.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΕΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΘΙΟΥ

(Από τον δικηγόρο Γ. Αντωνέλο λάβαμε την παρακάτω τοποθέτηση του σχετικά με την αποχή των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο με την οποία διευκρινίζει τη θέση του επακριβώς - Εν Άνδρω)

 

Αρκετά με το παιχνίδι της διελκυστίνδας

Αξιότιμε κ. Μπασαντή,

Η συμμετοχή αμφότερων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στη διοίκηση του νησιού μας επί τόσα έτη, μόνο αδιαφορία δεν δείχνει για τους θεσμούς. Ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσα ποτέ να εκφράσω τέτοιους χαρακτηρισμούς για τους επικεφαλής των παρατάξεων αυτών και τους Συμβούλους τους. 

Η θέση που πράγματι εξέφρασα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η ακόλουθη:

Η απουσία των Δημοτικών Συμβούλων και των Προέδρων των Κοινοτήτων από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εξαιτίας ανυπέρβλητου κωλύματος είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Ωστόσο, η συνειδητή απουσία όλων των Συμβούλων αμφότερων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνιστά, κατά τη γνώμη μου, προσβολή στο θεσμό που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε, καθώς και στους Ανδριώτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράζουμε τις θέσεις μας ενώπιον του Συμβουλίου, ακόμη και είναι παράπονα ως προς τη σύννομη σύγκληση των συνεδριάσεων και την έγκαιρη ενημέρωση για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ώστε από κοινού να θεραπεύουμε τυχόν αστοχίες.

Ο ουσιαστικός σεβασμός μεταξύ του Δημάρχου, του Προέδρου και των Συμβούλων του Δημοτικού Συμβουλίου και των Προέδρων των Κοινοτήτων, που θα οδηγήσει σε εποικοδομητικές αποφάσεις για το καλό του νησιού μας και των ανθρώπων του, προϋποθέτει τον αξιωματικό σεβασμό των θεσμικών μας ρόλων.

Πρέπει να πάψουμε να αναλωνόμαστε στο παιχνίδι της διελκυστίνδας και είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε από τώρα ποιοι θέλουν να συνεχίσουν το εγωιστικό αυτό παιχνίδι σε βάρος της προόδου των Ανδριωτών και ποιοι θα ξεπεράσουν τις μικρότητες και θα υποστούν τη βάσανο του διαλόγου στο βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να γεννηθούν, έστω και επώδυνα, οι βέλτιστες αποφάσεις για τον τόπο μας.

 Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κορθίου

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Δύο - τρία "αστείες" απαντήσεις σας εν Άνδρω κάθε μέρα και οι πάγοι στον πλανήτη δεν πρόκειται να λιώσουν ποτέ.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τέρμα λοιπόν η κλιματική αλλαγή γλυκειά μου Δουλτσινέα. Ξεκινήστε πάλι τον λιγνίτη και το κάρβουνο αδέλφια.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΙΦ. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΒΟΡΗΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 11.500 ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΠΑ ΚΟΝΤΑ 14.000 ΕΥΡΩ. Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΡΕΜΑΤΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ. ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΠΟΣΟ ΟΥΤΕ ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ ΝΑ ΗΤΑΝ. ΤΡΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΡΕΜΑ. ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Δεν δημοσιεύουμε παραπομπές στο facebook άλλων...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Περί συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου πράξη 2η… Επίδειξη δύναμης και επικράτησης!
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Υπάρχει ένα πρόβλημα με την ανάρτηση σας. Φέρει δύο υπογραφές, μια ψεύτικη και μια από πραγματικό όνομα. Τι ισχύει; Γράφει η διαχειρίστρια του άλλου site; Ή, γράφει κάποιος ανώνυμος χρησιμοποιώντας το όνομα της διαχειρίστριας; Κι αν γράφει η διαχειρίστρια του άλλου site γιατί γράφει εδώ κι όχι στο δικό της;
Δεν δημοσιεύουμε διπλά ονόματα και αν δημοσιεύει το άλλο site για να διαφημιστεί τότε δεν είναι δόκιμο. Δεν κάνουμε αυτή την δουλειά. Μέχρι να βρείτε ποια είστε και τι θέλετε από εμάς ως άλλο site δεν δημοσιεύουμε το σχολιο και κακώς δημοσιεύσαμε ένα προηγούμενο...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Συνδυασμός Θ. Σουσούδη: «Ψάξτε αλλού για πολιτικές σκοπιμότητες ή στείρες αντιπολιτευτικές τακτικές»
Ανακοίνωση Συνδυασμού Θ. Σουσούδη
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν περιμένετε να διαφημίσουμε κάθε κουταμάρα λένε σε βάρος μας... χάσατε. Μια φορά δημοσιεύσαμε ανακοίνωση του Σουσούδη που είχε ψευδώνυμο και μας διεύψευσε πονηρά-πονηρά μετά. Άρα αν θέλει ο Σουσούδης να του ανεβάσουμε ανακοίνωση ας μας την στείλει...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αδιάφορο τι ψήφισες μεγαλοκοπέλα μου.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Ααααααααααα Οοοοοοοοοοοο Εεεεεεεεε ...... έρχεται ο Γιάννης της ζωής μας..... !!!!!!!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ή ΟΧΙ??

This comment was minimized by the moderator on the site

Έχει μέσα του κατάλοιπα του κομμουνισμού... αυτά τ α καταλοιπα που τον κάνουν κ νιώθει μειονεκτικά απέναντι στους άλλους, κ ολο αυτο το βγαζει με μισος κ συκοφαντιες σε αυτούς που νομιζει οτι δεν ειναι μαζί του. Πλεον φαινεται ορατα οτι δεν.μπορει να στηριξει ουτε την θεση του Δημοτικου Συμβούλου..... μαζι με τον Θεοδοση αρχισαν καταστροφικη αντιπολιτευση χωρις.λογο. Λυπάμαι Γιάννη της ζωής τους πρεπει να αποχωρήσεις... αυτή τη φορα δεν.μπορεις να κρατας ενα ΧΥΤΥ στο χερι κ να κοροιδευεις πεντε εξι αφελλεις κ αλλους δυο τρεις εμμονικους.
.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 16:00 Η ΩΡΑ ΟΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ; ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΛΛΟ ΑΛΛΑ ΜΗ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΝΩ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΖΕΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΩΡΑ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΤΑΝ ΠΡΙΒΕ ΠΑΡΤΥ; ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.
ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ..

This comment was minimized by the moderator on the site

Τα ταξι της Ανδρου,επιτρεπετε να δουλευουν στην Αθηνα????
Αν αυτο ειναι παρανομο,πως ο 'ταξιτζης ουρα' του ΠΡΩΗΝ Δημαρχου με πηρε κουρσα την Παρασκευη στις
4,για να με παει στο λιμανι των Λειβαδιων,για να προλαβω το βαπορι για Κορθι????

Περισσότερα