Επιστολή δημάρχου σε υπουργούς & βουλευτές για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Προς:

  1. Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής   Πολιτικής, Υπόψη:  κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη
  2. Υπουργό Επικρατείας, Υπόψη: κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη
  3. Υπουργό Εργασίας και κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υπόψη: κ. Ιωάννη Βρούτση (ως Βουλευτή ν. Κυκλάδων), 
  4. Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Υπόψη: κ. Γ. Χατζημάρκο
  5. Βουλευτές ν. Κυκλάδων,

κ.κ. Μονογυιού Αικατερίνη, Φόρτωμα Φίλιππο, Συρμαλένιο  Νικόλαο

Κοιν:  -

 Γραφείο Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Υπόψη : Αξιότιμου Κυριάκου    Μητσοτάκη

-Γραφείο Προέδρου του Σύριζα, Υπόψη : κ. Αλέξη Τσίπρα

-Γραφείο Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Υπόψη : κα.Φώφη Γεννηματά

-Γραφείο Προέδρου Ελληνική Λύση, Υπόψη : κ. Κυριάκου Βελόπουλου

-Γραφείο Προέδρου  Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Υπόψη : κ. Δημήτρη Κουτσούμπα

ΘΕΜΑ : Ακτοπλοϊκά δρομολόγια ν. Άνδρου

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμη Κυρία ,

Αξιότιμοι Κύριοι,

         Τις τελευταίες ημέρες η ακτοπλοϊκή σύνδεση της  Άνδρου με την Ραφήνα βρίσκεται σε δραματικό σημείο. Συγκεκριμένα δεν εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια από και προς την Ραφήνα. Την τελευταία φορά που θα μπορούσε κάποιος να ταξιδέψει από Άνδρο για Ραφήνα ήταν χθες Παρασκευή 27 Μαρτίου ενώ το επόμενο δρομολόγιο από Ραφήνα είναι προγραμματισμένο για την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020. Μετά δηλαδή από 4 ημέρες! Να σημειωθεί ότι η Άνδρος δεν συνδέεται με τον Πειραιά, αλλά μόνο με την Ραφήνα.

Είναι αυτονόητο τι σημαίνει αυτό για τους κατοίκους του νησιού μας. Τι σημαίνει για το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, για την μεταφορά φαρμάκων, ευπαθών προϊόντων και ασθενών. Έκτακτων περιστατικών αλλά και μακροχρόνια ασθενών.

Αναγνωρίζουμε τις έκτακτες και ειδικές συνθήκες που βιώνει η Πατρίδα μας,  με την σοβαρότατη Πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον Πλανήτη.

Αναγνωρίζουμε τις άμεσες και  ουσιαστικές αποφάσεις  και ενέργειες της Κυβέρνησης οι οποίες οδήγησαν την Χώρα μας να είναι παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη, καθώς και την στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου πέρα από ιδεολογίες, απόψεις και κόμματα.

Αναγνωρίζουμε τέλος και τα οικονομικά θέματα που ανακύπτουν για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες δεδομένης της ελάχιστης επιβατικής κίνησης.

Ζητάμε όμως και από εσάς να αναγνωρίσετε το  δικαίωμα των Ανδριωτών,  εν μέσω της σοβαρότατης Πανδημίας που αντιμετωπίζουμε,  να συνεχίσουν να ζουν  με αξιοπρέπεια συνδεδεμένοι με την υπόλοιπη χώρα.

Αξιότιμοι κύριοι-ια

Ζητάμε τουλάχιστον ένα δρομολόγιο από και προς Ραφήνα Καθημερινά. Είναι το ελάχιστο που δικαιούνται οι Ανδριώτες.

Γνωρίζουμε την ευαισθησία της Κυβέρνησης και εν γένει του Πολιτικού κόσμου της Χώρας μας για τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των νησιών και μέσα σε αυτό το πλαίσιο είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα ενεργήσετε άμεσα ώστε να λυθεί το ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Άνδρου με την καθημερινή σύνδεση από και προς Ραφήνα.

Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία.

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Δημήτρης Λοτσάρης

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μην ξεχάσεις να φιλήσεις το χέρι βρουτση και λοιπών βουλευτών μόνιμε Ανδριώτης οπως κάνεις κάθε φορά που έρχεται Ανδρο μετά από μείωση συντάξεων και μισθών.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ντροπή στη Golden Star Ferries και στους Στεφάνου , είναι και Στενιώτες τρομάρα τους , έχουν να φάνε πολύ γιούχα όταν εμφανιστούν στο νησί , έχουν βγάλει εκατομμύρια από τη γραμμή , το αποδεικνύει το γεγονός ότι συνέχεια αγοράζουν καράβια , αλλά τελικά δεν είναι Ανδριώτες , αυτό δείχνουν τα πράγματα !!! Οι Ανδριώτες είμαστε παλληκάρια !!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Η μεγάλη μας διαφορά φίλε με τη Σύρο είναι ότι οι Συριανοί έχουν υπερσύγχρονο νοσοκομείο με πλήρες χειρουργείο ενώ εσύ στην Άνδρο ένα κέντρο υγείας της κακιάς ώρας. Αυτοί στη Σύρο έχουν αεροδρόμιο με καθημερινες αφιξοαναχωρησεις πτήσεων. Αυτοί στη Σύρο έχουν ελικοπτερο super puma μόνιμα σε επιφυλακή για ότι τύχει. Η Σύρος έχει δικά της θερμοκήπια και αγροτική παραγωγή. Μπορώ να γράψω και άλλα τόσα για να καταλάβεις ότι η Σύρος είναι ένα αυτόνομο νησί και δεν έχει ανάγκη τα καράβια. Όσο για την Τήνο και τη Μύκονο είναι πολύ κοντά στο επίπεδο της Σύρου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ κύριε καλά τα λέτε αλλά οι περισσότεροι προορισμοί από Πειραιά μην ξεχνάτε ότι έχουν αεροδρόμιο αν κάτι γίνει....
Εμείς έχουμε μόνον λιμάνι, δυστυχώς είναι πολύ λίγος ο υπουργός νησιωτικής πολιτικής...!
Μπράβο στο δήμαρχο....
Υ.Γ είμαστε τυχεροί που έχουμε ΛΟΤΣΑΡΗ αν είχαμε ΣΟΥΣΟΥ ακόμα θα το έψαχνε γενικώς..!

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν περιμενω κατανόηση και βοηθεια απο τους καραβοκυρηδες οταν οι ίδιοι οι βενζινοπώλες εδω στο νησι πουλανε τη βενζινη 50-60 λεπτα πιο ακριβα απο την Αθηνα. Η βενζινη στην αθηνα εχει 1,22 και το ντιζελ 1,00 ευρώ . Είμαστε για τα πανηγυρια και γιαυτο μας φτηνουν

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΟΜΩΣ. ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΔΙ . ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΝΔΡΙΩΣΥΝΗ . ΡΕ ΔΡΟΜΟ, ΔΡΟΜΟΟΟΟΟ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο Δήμαρχε!!!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάλι καλά που υπάρχει η fast ferries και δε θα αποκλειστουμε εντελώς στο βράχο. Τα μπλε φουγάρα που εξαφανίστηκαν; Τώρα που δεν έχει μαρούλι πήραν δρόμο? Ντροπή τους είναι και ντόπιοι . Δε πειράζει , ο κόσμος τους έχει καταλάβει πόσο δήθεν είναι, κανένας με τα βαπόρια τους. Μας κατάντησαν χειρότερα και από τη Σύμη. Ο πράκτορας τους τι λέει για αυτά τα χάλια;;θα συνεχίσει να τους γλύφει:;;

This comment was minimized by the moderator on the site

Δρομολόγια θα εκτελεί μόνο το ΘΕΟΛΟΓΟΣ μέρα παρα μέρα. ΜΠΡΑΒΟ στον Παναγιωτάκη που δεν μας παράτησε στα κρύα του λουτρού.
Όσο για τους "άλλους" που είναι και δήθεν πατριώτες , άσε τους πήραμε όλοι χαμπάρι,
Στη μάσα πρώτοι και στη λάντζα όπου φύγει φύγει.
Μπράβο στον κύριο Παναγιωτάκη που έχει στηρίξει το νησί σε πολλές περιπτώσεις και τώρα στη δυσκολότερη περίοδο όλων των εποχών παραμένει έστω και με μειωμένα δρομολόγια.
Οι "άλλοι" θα γνωρίσουν σύντομα την οργή του κόσμου.

This comment was minimized by the moderator on the site

ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΚΕΙ..
ΕΊΧΕ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΣΥΡΟ - ΤΗΝΟ -ΜΥΚΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΧΕΙ ΕΠΌΜΕΝΟ ΑΥΡΙΟ...!!!