ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΡΑΘΙΑ: Πρόσκληση των κατοίκων Μακροταντάλου σε διάλογο

Άγιος Ονούφριος Καλυβαρίου Μακρατάνταλου. Το μικρό σύγχρονο εξωκλήσι - περιφραγμένο για τα ζώα που βόσκουν στην περιοχή - είναι σε απόσταση κάποιων χιλιομέτρων από την περιοχή των τριών ανεμογεννητριών στη θέση Μαραθιά. Η εταιρεία καλεί σε διάλογο τους κατοίκους της περιοχής που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για το έργο.

Ανακοίνωση της ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΔΡΟΥ – ΜΑΡΑΘΙΑ ΑΕ

Η εταιρεία μας Αιολικό Πάρκο Άνδρου-Μαραθιά Α.Ε. εν όψει της επικείμενης έναρξης εργασιών  εγκατάστασης των τριών ανεμογεννητριών της στην θέση Μαραθιά του Δ. Δ. Μακροταντάλου, προσβλέποντας στην συνέχιση της καλής σχέσης και μελλοντικής γειτνίασης μας με τους κατοίκους του Δ.Δ. Μακροτάνταλου, προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να παραστεί σε αντάμωση/συνάντηση που οργανώνουμε το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουλίου, σε χώρο εστίασης κοντά στην περιοχή εγκατάστασης του έργου μας.

Στόχος είναι κατ’ αρχάς να ενημερώσουμε τους άμεσα ενδιαφερόμενους κατοίκους της περιοχής της εγκαταστάσεως του αιολικού πάρκου μας, για τον πρότυπο σχεδιασμό του σε σχέση με την ευρύτερη περιοχή εγκατάστασής του, την συμβατότητα του με την υφιστάμενη νομοθεσία και το υφιστάμενο περιβαλλοντικό/χωροταξικό πλαίσιο και κάθε πιθανή επικαιροποίησή του. Το αιολικό μας πάρκο αποτελείται από 3 μικρές ανεμογεννήτριες των 900 kW, επί αγροτικής γης που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα μακριά από τον οικισμό του Καλυβαρίου αλλά και από τα σύνορα κάθε οριοθετημένης ζώνης προστασίας της φύσης (Natura, ΖΕΠ, κλπ.).

Επιθυμία μας είναι επίσης να δοθεί αντικειμενική και επιστημονικά ορθή ενημέρωση και απαντήσεις στα ερωτήματα που τυχόν σας ανησυχούν, σε θέματα όπως η “επικινδυνότητα” των υλικών κατασκευής των ανεμογεννητριών ή/και της λειτουργίας τους, η αναγκαιότητα των ανεμογεννητριών για την υποκατάσταση ενέργειας από ορυκτά καύσιμα, το κόστος της παραγόμενης ενέργειας για τον καταναλωτή, οι επιπτώσεις στο περιβάλλον (χλωρίδα, πανίδα, υπόγεια ύδατα, κλπ.) από τα έργα υποδομής αλλά και την λειτουργία των ανεμογεννητριών, η επίδραση τους στον τουρισμό, η απαξίωση της γης, αλλά και η αναστρεψιμότητα των παρεμβάσεων που δημιουργούν στο περιβάλλον, κλπ., δεδομένης της έντονης παραπληροφόρησης που διαπιστώσαμε κατά την συνάντηση που διοργανώθηκε την προηγούμενη Τρίτη 30 Ιουλίου στο Γαύριο.

Στα θέματα αυτά δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να επικεντρωθούμε, λόγω της επικράτησης ακραίων και ισοπεδωτικών τοποθετήσεων ορισμένων, σε μία προσπάθεια δαιμονοποίησης της αιολικής ενέργειας με επιχειρήματα και προτάσεις που εμφανώς δεν στοχεύουν στην ορθολογική  ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Άνδρο, που όμως δεν ήταν δυνατόν να απαντηθούν σε βάθος υπό τις επικρατούσες συνθήκες.

Πρόσθετα και με δεδομένο ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας μας θα βρίσκονται στην περιοχή του Γαυρίου και την Τετάρτη 15/7, θα είμαστε στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου που επιθυμεί να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις μαζί μας, εφόσον ο εξ αρχής στόχος μας ήταν η δημιουργία ενός έργου απόλυτα ευθυγραμμισμένου με τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας, με σεβασμό και την μέγιστη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς αρνητική επίδραση στις λοιπές αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού, που θα απολαμβάνει της αποδοχής και του τελευταίου καλόπιστου κατοίκου του νησιού. 

Για το ακριβές πρόγραμμα της συναντήσεως, θα ενημερωθεί η τοπική κοινότητα από τον συνεργάτη μας στην Άνδρο κ. Νικόλαο Γούλα.

Για την Αιολικό Πάρκο Άνδρου-Μαραθιά Α.Ε.

Κωνσταντίνος Α. Φιλιππίδης

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτός με τα καθρεφτάκια και τους ιθαγενείς έχει πρωτοτυπήσει σε όλα τα σχόλια με τις ανεμογεννήτριες. Όλα τα ίδια γράφει. Ρε, φίλε, κάτι καινούργιο έχεις να μας πεις, ή αναπολείς την φυλή σου τους Αβοριγίνες;;;;Ειλικρινά θλίβομαι που άνθρωποι σαν και σένα έχουν δικαίωμα ψήφου...Άνθρωποι σαν και σένα έχετε καταστρέψει τις νέες γενιές, που αν δεν ιδρώσουμε εμείς και αν δεν πληρώσουμε φόρους εμείς, εσείς δεν θα παίρνετε την παχιά σύνταξη, ή το παχύ επίδομα που ήρθε από τον ρουσφετική θέση όσο κοροϊδεύατε και κάνατε ότι δουλεύατε!!! Αλλού να κάνετε τους καμπόσους και τους φιλόσοφους οικολόγους! Εδώ ξύπνησαν! Οι Ζαβαντριώτες ανήκουν στην δική σου γενιά και όχι στην δική μου! Κατάλαβες καθρεφτάκια;

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτές οι μικρούλες ανεμογεννήτριες των μόλις 90 μέτρων, για την Άνδρο με τους ασφυκτικούς όρους δόμησης, με τα κτίρια που απαγορεύεται να υπερβαίνουν τα 7,5 μέτρα ύψος και σε καμμιά περίπτωση να μην διακρίνονται ψηλότερα από κορυφογραμμή. Βέβαια είναι και οι θέσεις εργασίας που εξασφαλίζονται για τους κατοίκους. Με μεγάλη χαρά περιμένουμε να ακούσουμε από τους εκπροσώπους της κάθε εταιρείας, πόσα μεροκάματα προβλέπονται στην φάση της κατασκευής (για ντόπιο εργατικό δυναμικό) και πόσες μόνιμες θέσεις εργασίας εγγυάται καθένας τους για την Άνδρο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Πριν 30 χρόνια αγράμματε που ήσουν εσύ και οι φίλοι σου; Πριν 32 χρόνια μπήκαν οι ανεμογεννήτριες τησ ΔΕΗ εξυπνάκια. Μάλλον έπαιζες με κουκλάκια και καθρεφτάκια που σου έπαιρνε ο μπαμπά σου και τώρα μοιράζει λόγια σε αυτούς που έχουν ανάγκη έργα για να μείνουν στον τόπο τους που εσύ ποτέ δεν πήγες

This comment was minimized by the moderator on the site

Κυρίως πιάτο ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστού καθρεφτάκια στους ιθαγενείς κι εκείνοι θα ανατποδώσουν αντιπροσφέροντας μαργαριτάρια στους ¨επενδυτές¨.