Ρεπορτάζ και ανακοίνωση για την ολοκλήρωση των έργων στην Χώρα!...

Φωτογραφία από τα οδικά έργα και τα έργα νέων δικτύων και συνδέσεων που εκτελέστηκαν από το τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2020 στην Χώρα Άνδρου.

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Άνδρου το πρόγραμμα με το οποίο ολοκληρώνεται ένα πολύ σημαντικό έργο στην Χώρα της Άνδρου: η αλλαγή και η συμπλήρωση δικτύων και συνδέσεων και η ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου του πολυπληθέστερου οικισμού και πρωτεύουσας του νησιού. Από την Δευτέρα 16/11 μέχρι την Τετάρτη 18/11 θα γίνει η επίστρωση του νέου ασφαλτοτάπητα στην Χώρα. Τα έργα θα ξεκινήσουν από τα Πευκάκια και θα καταλήξουν μέχρι το γεφυράκι του Νειμποριού.

Στο πρώτο μέρος του έργου (από Πευκάκια μέχρι Καΐρειο) φρεζαρίστηκε ο δρόμος αρχικά και στη συνέχεια αλλάχτηκε το δίκτυο ύδρευσης που ήταν παλιό και προβληματικό και έσπαγε συνέχεια κάνοντας τον δρόμο κόσκινο από τις τρύπες και τα μπαλώματα εδώ και χρόνια και έγιναν οι νέες συνδέσεις. Επίσης βρέθηκε παλιό αγωγός λυμάτων που δεν είχε συνδεθεί με το κεντρικό δίκτυο και έγινε η πλήρης αποκατάσταση και νέες σωστές συνδέσεις. Το έργο ολοκληρώνεται με ασφαλτόστρωση από Δευτέρα μέχρι Τετάρτη. Στο δεύτερο μέρος του έργου (από Καΐρειο μέχρι επιχείρηση Πανταζή) φρεζαρίστηκε ο δρόμος και θα ασφαλτοστρωθεί τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα. Και το τρίτο μέρος (από Πανταζή μέχρι το γεφυράκι του Νειμποριού φρεζαρίστηκε ο παλιός δρόμος, αλλάχτηκε πλήρως τα παλιό δίκτυο ύδρευσης και έγιναν συνδέσεις με το νέο. Το έργο ολοκληρώνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα τις επόμενες μέρες.

Απομένει προς ολοκλήρωση ο Νειμποριός (από το γεφυράκι μέχρι το Ναυτικό Όμιλο) που θα γίνει προσεχώς και αφού καθίσουν τα χώματα των ορυγμάτων που έγιναν για τη νέα σωλήνα ύδρευσης και οι συνδέσεις. Επίσης και για τα ορύγματα που εγιναν για τις συνδέσεις της αποχέτευσης που δεν είχαν ολοκληρωθεί επί της προηγούμενης διοίκησης! Θα γίνει επίστρωση τσιμέντου με πλέγματα στα ορύγματα. Και σε επόμενο στάδιο η ασφαλτόστρωση. Τέλος, στη Μεσαριά σε γενική συνέλευση των κατοίκων εξηγήθηκε πως πρώτα θα γίνουν όλες οι συνδέσεις με το αποχετευτικό δίκτυο του οικισμού, που εκκρεμούν από τα προηγούμενα χρόνια και μετά θα γίνει η ασφαλτόστρωση του δρόμου τους. Κάτι που συνεπάγεται καθυστέρηση του έργου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

Από τα έργα που έγιναν και ολοκληρώνονται προσεχώς. Άραγε δεν κουράστηκαν οι προηγούμενοι, που δεν έκαναν ούτε ένα έργο, να διαδίδουν πως δεν θα τελειώσουν τα έργα που ξεκίνησαν οι επόμενοι; Πέντε χρόνια έλεγαν ψέματα. Τι κερδίζουν συνεχίζοντας τα; Νομίζουν πως ο κόσμος δεν βλέπει;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 14.11.2020

ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ I.X. ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΝΙΜΟ, Η ΟΧΛΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ

Λόγω αποκατάστασης φθαρμένου ασφαλτοτάπητα στην Δ.Ε Άνδρου, σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας στα εξής τμήματα του δικτύου:

Ημερομηνία εργασιών

Τμήμα οδικού δικτύου που θα κλείσει

Ωράριο διακοπής κυκλοφορίας

Δευτέρα, 16.11.20

Από Πευκάκια μέχρι Καΐρειο Βιβλιοθήκη

07.30πμ- 07.00μμ

Τρίτη, 17.11.20

Από Καΐρειο Βιβλιοθήκη μέχρι του σημείου καταστήματος ιδιοκτησίας Ν. Πανταζή (Νειμποριό)

07.30πμ- 07.00μμ

Τετάρτη, 18.11.20

Από σημείου καταστήματος ιδιοκτησίας Ν. Πανταζή (Νειμποριό)μέχρι του σημείου καταστήματος ιδιοκτησίας Δημ. Πρώιου (πριν απ’το γεφύρι)

07.30πμ- 07.00μμ

Από τα έργα που ολοκληρώνονται στην Χώρα Άνδρου

Ως εκ τούτου, για τις 3 αυτές ημέρες, παρακαλούμε:

  1. Τους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν σταθμεύσει ήδη στ’ αναφερόμενα τμήματα του δρόμου να τ’ αποσύρουν από την Κυριακή, 15.11.20.
  2. Να μην σταθμεύετε στα σημεία των εργασιών.
  3. Για την πραγματοποίηση προσεκτικά και μόνο απαραίτητων μετακινήσεων των μονίμων κατοίκων της περιοχής του δρόμου, που αναφέρθηκε.
  4. Για προσεκτική οδήγηση κατά την μετακίνηση στο τμήμα του εν λόγω δρόμου μετά τις 7μμ και μέχρι το επόμενο πρωί.
  5. Και συστήνουμε, προς διευκόλυνση, η γενική μετακίνηση να διεξάγεται μέσω των εναλλακτικών, οδικών δικτύων.

Tο ΚΤΕΛ δεν θα παρεμποδιστεί κατά την εκτέλεση των δρομολογίων.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συμβολή σας στην ολοκλήρωση του έργου.  

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά όπως καταλαβαίνω εγώ αλλά και πολλοί ακόμη ο Κάβουρας ήρθε πάλι στα πράγματα την κατάλληλη στιγμή
την έσπασε στους Σουσουδοκαπάκηδες για αυτό έχουν πέσει πάνω του να τον φάνε
Κάβουρα προχώρα κάνε έργα και μη μασάς
οι Δημήτρηδες μαζί γράφετε ιστορία

This comment was minimized by the moderator on the site

Στη Μεσαριά δεν χρειάζονται συνδέσεις για νερο και αποχέτευση εχουν βοθρους ωραιους που τα στέλνουν στη γη. Τόσα χρόνια έμαθαν. Τωρα θέλει ο Καβουρας κι ο Λοτσάρης να φτιάξουν δίκτυα. Σα δε ντρέπονται. Ενω ο Σουσουδης ντρεπόταν και δεν έκανε τίποτα. Και στον δρόμο γιατί δεν έριχναν αλλους 7 πόντους να πνιγούν τα πεζοδρόμια που δεν έχουν. Αυτοί θέλουν έργα χωρίς κόπο. Εργα σέλφι. Όπως του Σουσούδη...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο εργολάβος της ασφαλτωστρωσης στη μεσαρια τα παράτησε και εφυγε
Αυτή είναι η αληθεια.
Οικονομικό το θεμα γιατί εκ των υστέρων του είπαν ότι θα περιμένει να γίνουν αποχέτευση και ύδρευση.
Αλλά το σαινη ο Κάβουρας τον έβαλε να ξυση το δρομο.
Ε μέχρι το Πάσχα θα το λύσουν η το πολύ μέχρι τέλος του 21

This comment was minimized by the moderator on the site

Σε ένα σχόλιο διαγράφηκαν τρία ονόματα. γυναικών που ασχολούνται με τα κοινά. Αν αναγράφηκαν για πολιτικούς λόγους κακώς τα έμπλεξε όποιος τα έγραψε με την πανδημία. Αν δεν τα έμπλεκε με την πανδημία δεν θα διαγράφονταν. Νομίζουμε πως είναι γνωστή η πολιτική δράση, αλλά και τα προσκόμματα και των τριών στην Άνδρο.
Μερικοί γράφουν βρισιές και ψέματα για την Μεσαριά. Αποδεκτές λοιπόν και οι βρισιές και τα ψέματα. Αλλά ΕΠΩΝΥΜΑ...
Να ξέρουμε ποιοι παρέλαβαν την σκυτάλη του υβρεολογίου της Άνδρου μετά τους προηγούμενους που ψάχνονται στα δικαστήρια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Με μεγάλη έκπληξη πληροφοριθηκαμε ότι έγινε γενική συνέλευση τών κατοίκων στην Μεσαρια. Ποιός καί πώς ενημέρωσε τους κατοίκους κύριε δήμαρχε??? Γιατί χρειάζεται νά λέτε ψέματα??? Κύριε δήμαρχε καί κύριε αντιδημαρχε δεν καταλαβαίνετε ότι εξοργιζετε τούς κατοίκους??? Δεν σάς ενδιαφέρει να ακούσετε κάποιες απόψεις πού,ίσως,θα σάς ήταν χρήσιμες για να μάθετε τα πραγματικά προβλήματα πού δημιουργούνται από τέτοιας έκτασης έργα. Κύριε Γιαννιση υπάρχει λόγος να αποποιηστε το παρελθόν σας όταν όλοι γνωρίζουν ότι επί δημαρχίας σας έμεινε σκαμμένος ο δρόμος για δύο χρόνια για να περάσει η ύδρευση??? Με φιλική διάθεση θά σάς συνιστούσα να οργανώσετε μία αληθινή γενική συνέλευση. Κερδισμένοι θά βγείτε!!! Να

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το ρεπορτάζ λέει πως το Τοπικό της Μεσαριάς είναι πλήρως ενημερωμένο για την εξέλιξη των έργων. Παρόντα στη συνέλευση ήταν όλα τα μέλη του. Τη συνέλευση κάλεσε το Τοπικό και οι υπογράφοντες κάτοικοι.
Στην ενημερωση εξηγήθηκε πως πρώτα θα γίνει η κεντρικη σύνδεση της Μεσαριάς με τον βιολογικό, μετά θα γίνουν οι συνδέσεις με την αποχέτευση όλων των σπιτιών του οικισμού. Και στο τέλος η ασφαλτόστρωση. Για να μην σκάβεται ο δρόμος μετά την ασφαλτόστρωση.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εδώ στο Γαυριο στην πιατσα των ταξι γίνεται κάθε βραδιά συνοστισμος από την (διαγράφονται τρία ονόματα - ΕΝ ΑΝΔΡΩ). Θα μας κολησουνε ολους. Αστυνομία δεν υπάρχει στο γαυριο η κάποιες έχουν ασιλια. Η διοίκηση στην χώρα τη λεει

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

επιτέλους σημαντικά έργα ουσίας.