Σε δύο μήνες ο διαχωρισμός του Λιμενικού Ταμείου! Προχωρά η εκβάθυνση και η ανάπλαση του Γαυρίου. Νέα πρόκληση Σανταμούρη στην Άνδρο...

Το λιμενικό Ταμείο Τήνου - Άνδρου σε δύο μήνες θα μπει σε τροχιά διαχωρισμού! Αυτό απάντησε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κ. Κατσαφάδος σε ερώτηση του Εν Άνδρω για το χρονικό όριο έναρξης της διαδικασίας διαχωρισμού μετά το πέρας της σύσκεψης που συγκλήθηκε την Πέμπτη 22 Ιυουλίου 2021 το πρωί στις 10:15 στο δημοτικό κατάστημα Γαυρίου υπό τον υφυπουργό Ναυτιλίας Κ. Κατσαφάδο και τον υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος. Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης, ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λάσκαρης, η βουλευτής Κυκλάδων Κ. Μονογιού, οι αντιδήμαρχοι Γαυρίου Α. Μακρή και Τ. Μπιθικώτση και ο εντεταλμένος σύμβουλος για το λιμενικό ταμείο του δημάρχου Γ. Μαντζώρος. 

Ο υφυπουργός που έφτασε στην Άνδρο με το πρωινό πλοίο Andros ξεκίνησε την σύσκεψη δηλώνοντας πως είναι πλήρως ενήμερος κι έχει συζητήσει το θέμα του Λιμενικού Ταμείου με τον υπουργό Ναυτιλίας ο οποίος είναι θετικός στην επίσπευση των διαδικασιών. Αναγνώρισε μάλιστα και ο ίδιος τη δυσκολία της συνδιοίκησης στο Ταμείο. Τη θέση του διαχωρισμού στήριξε και ο έπαρχος Άνδρου Δ, Λάσκαρης που είχε υπάρξει κατά το παρελθόν στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου. Τον άμεσο διαχωρισμό στήριξε θερμά και η βουλευτής Κυκλάδων Κ. Μονογιού, η οποία είναι πάντα παρούσα σε ότι αφορά την Άνδρο. Η θέση αυτή αποτυπώθηκε και στην προθεσμία των δύο μηνών που έθεσε ο υφυπουργός στο τέλος.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η σύσκεψη ο δήμαρχος Άνδρου ενημέρωσε τον έπαρχο και τις αντιδημάρχους για ένα απίστευτο μέηλ που έστειλε ο απερχόμενος και τελευταίος πρόεδρος του Ταμείου Γ. Σανταμούρη, ο οποίος και χτες συνέχιζε απτόητος τις προσωπικές επιθέσεις κατά της Άνδρου απαιτώντας πριν υπογράψει οτιδήποτε για την Άνδρο να... του ζητήσουν συγνώμη!!! Ο άνθρωπος διοικεί με αλλοπρόσαλλά "αποφασίζοντας και διατάσσοντας"...

Ο υφυπουργός γνώστης του προβλήματος του Ταμείου έκλεισε το θέμα και προχώρησε στα δύο επόμενα θέματα που αφορούσαν τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια που εισηγήθηκε ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λάσκαρης. Αναφέρθηκε πως ο σχεδιασμός τους είναι πεπαλαιωμένος και δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και ζητήθηκε νέος σχεδιασμός με βάση τις ανάγκες των νησιών. Στο σημείο αυτό προσήλθαν και οι εκπρόσωποι του λιμεναρχείου Άνδρου στη σύσκεψη. 

Στη συνέχεια συζητήθηκαν το θέμα της εκβάθυνσης του Γαυρίου. Στόχος η δημιουργία μικρής μαρίνας τουριστικών πλοίων στην άκρη του λιμανιού. Για το θέμα επιδείχτηκαν οι χάρτες της μελέτης και ο δήμαρχος, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος του, ενημέρωσαν τον υφυπουργό. ου εξηγήθηκε πως αναμένεται συνέχεια και ολοκλήρωση του έργου Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Και αυτός από την μεριά του ανέλαβε να βοηθήσει στην ολοκλήρωση του. Στόχος είναι το μελλοντικό Λιμενικό Ταμείο Άνδρου να χρηματοδοτήσει δύο πλωτές εξέδρες για την φιλοξενία τουριστικών σκαφών.  

Τέλος ο Γ. Μαντζώρος εξέθεσε στον υφυπουργό δύο αιτήματα προς διεκπεραίωση που έχουν σχέση με το "μπλοκαρισμένο" Λιμενικό Ταμείο. Το πρώτο ήταν η ανάπλαση του λιμένα Γαυρίου, αξίας 430.000 ευρώ, που από γραφειοκρατικό λάθος έχει μπλοκάρει σε μια υπογραφή στο υπουργείο Ναυτιλίας. Ο υφυπουργός είπε πως θα προωθήσει το θέμα άμεσα. Το δεύτερο, αποδέχτηκε μέχρι την ολοκλήρωση του διαχωρισμού του Ταμείου ένας υπάλληλος του Δήμου Άνδρου να εργάζεται για τα θέματα της Άνδρου ώστε να προωθηθούν μιας και ο απερχόμενος πρόεδρος τα έχει μπλοκάρει. Ο υφυπουργός δεσμεύθηκε να γίνει άμεσα και η ενέργεια αυτή.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Νέα πρόκληση Σανταμούρη κατά της Άνδρου. Συγκαλεί νέο ΔΣ τη Δευτέρα με 12 θέματα, 11 για την Τήνο κι ένα για την Άνδρο!!!

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η κυρία Μονογιού αν θέλει να μη συγκαταλέγεται στην προδοτική και εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη, αν θέλει να ξαναπάρει ψήφο από τις Κυκλάδες, τότε να προβεί άμεσα σε μήνυση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την εγκληματική αδιαφορία τις στις πυρκαγιές και στην κατάλυση του Συντάγματος και των Ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών. Αν δεν την ενδιαφέρει το πολιτικό της μέλλον, μας είναι αδιάφορο, εντέλλεται από τον Ελληνικό λαό να το πράξει. Καλώ όλους τους Ανδριώτες, όλους τους Κυκλαδιώτες, να το υπενθυμίσουν, να δώσουν αυτήν την εντολή στη Βουλευτή Κυκλάδων, την αντιπρόσωπό τους την κυρία Μονογιού. Η μήνυση που κατατίθεται από κόμμα δεν παραγράφεται. Η μήνυση που κατατίθεται από κόμμα της βουλής πρέπει να διευθετείται απευθείας. Διαλέξτε κυρία Μονογιού: αποδέχεστε την εντολή του Ελληνικού Λαού, των Πολιτών των Κυκλάδων ή ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο δήμαρχε!!!!Αξίζεις πολλά συγχαρητήρια για όλα τα καλά που κάνεις για το νησί μας !!!Απορώ όμως με την Μπαμπαλινα του Γαυριου που σε κατηγορεί όπου βρεθεί...Τελικά η γυναίκα αυτή είναι επικίνδυνη...

This comment was minimized by the moderator on the site

Αλήθεια μα πόσο δίκιο έχει ο σχολιαστής για την παντελη έλλειψη της παρουσίας της Κοινότητας Γαυρίου, από ένα θέμα …που άπτεται των υποχρεώσεων και των καθηκόντων της, που αφορά το παρόν και το μέλλον του Γαυρίου συνολικότερα!
Έχουν δυστυχώς ξεφτιλίσει αυτόν τον έστω κουτσουρεμένο , Δημοτικό Κώδικα και απέχουν παντελώς !
Κριμα που στηρίξαμε μια τέτοια Τοπική Κοινότητα, η οποία έχει καταντήσει ….. ουρά του Δημάρχου και των μη εκλεγμένων Συμβούλων του κυριου Δημάρχου!
Κριμα, γιατί με τον εκ νέο πάλι νέο Δημοτικό Κώδικα, θα αναγκαστούν έστω και εκ των υστέρων , να λογοδοτήσουν στους συμπολίτες μας!
Κριμα γιατί αλλά έλεγαν και αλλά κάνουν ….. η μάλλον δεν κάνουν για το Γαυριο.
Η μονίμως, φτωχή επιχειρημάτων δικαιολογία τους , ότι δεν έχουν αρμοδιότητες , δεν τους απαλλάσσει, από το να μην είναι μόνο οδοκαθαριστές της Κοινότητας μας!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: από πότε η τοπική κοινότητα Γαυρίου ή ή Χώρας ή Κορθίου εκπροσωπούνται στο Λιμενικό Ταμείο; Σε ποιον κώδικα το γράφει; Στου Αδάμη; Το κύριο θέμα ήταν ο διαχωρισμός του Λιμενικού Ταμείου και τα μεγάλα έργα που αναμένονται να ολοκληρωθούν μέσω του υπουργείου στο Γαύριο...
Είστε προφανώς σε παραλλήρημα. Όλα όσα λέτε υπάρχουν στο μυαλό των εξ Αθηνών συμβούλων του κ. Καπάκη. Το τοπικό του Γαυρίου ζει στην Άνδρο. Δεν έρχεται για Σ/κ στην Άνδρο...)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν βλέπουμε πουθενά την παρουσία του τοπικού συμβουλίου Γαυρίου!!! Είχε κληθεί και δεν παρέστη?!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Λάθος απάντηση. Συγνώμη. Απαντήσαμε σε άλλο θέμα.
Όχι δεν υπήρξε πρόσκληση και δεν υπήρξε ανακοίνωση για τον υφυπουργό. Ο υφυπουργός ήθελε να συζητήσει με την ηγεσία του Δήμου και τον εκπρόσωπο στο Λιμενικό Ταμείο τον διαχωρισμό του. Δεν ήταν δημόσια συζήτηση.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Επιτελους …..
Να τελειώνει αυτή η αμαρτωλή ιστορια με το κοινο Λιμενικό Ταμείο.
Να επανέλθουμε στα παλαιά τα χρονια του δικού μας Λιμενικού Ταμείου Ανδρου.
Μόνον μεγάλη προσοχή εδώ κύριοι, να μην ξεκινήσει το δικό μας Ταμείο με τις αλησμόνητου εκείνης της εποχής Ταμείο, με Πρόεδρο τον συγχωρεμένο Σιγάλα, ο οποίος τότε,νόμιζε ότι λιμάνι είχαμε μόνον στη Χώρα και όχι στο Γαυριο, που είχαν αρχίσει τα F/B να ανοίγουν δυναμικά την γραμμή της Ανδρου.
Το λέμε απλά , γιατί, ναι μεν , Λιμενικό Ταμείο θα είναι για όλα τα λιμάνια μας, αλλά ο κύριος όγκος είναι φανερό, ότι πέφτει στο Γαυριο και σαν την πύλη της Ανδρου, θα πρέπει , πολύ απλά να έχει προτεραιότητα , μια και κάθε έργο βελτίωσης , θα αντικατοπτρίζει την συνολική εικόνα της Ανδρου.
Καλορίζικο και σιδερένιο !

This comment was minimized by the moderator on the site

Ας αφήσουν τις βλακώδεις θα έλεγα παρεμβάσεις του οι διάφοροι σχολιαστές και ας σταθούμε όλοι μας στην ουσία !
Εννοώ ότι ΝΑΙ να διαχωριστεί επιτέλους το Λιμενικό Ταμείο, να αναλάβει- γιατί όχι - Πρόεδρος ο κος ΜΑΝΤΖΩΡΟΣ και συνετά και ταπεινά, να δείξει έργο στο νησί μας, μακρυά από κάθε Σανταμούρη….
Αξίζουμε να έχουμε δικό μας ταμείο αυτόνομο και δυναμικό .
Επίσης να μπει μια τάξη στα λιμάνια μας, να οριστεί ΝΑΙ , τέλος χρήσης ελλιμενισμοί σκαφών , όλων των σκαφών και να σταματήσει αυτό το χαλί, της πλαγιοδετήσια και της ανεξέλεγκτης χρήσης των προβλητών από τον καθενα …. σκαφάτο, που μόλις δει να έρχεται να αράξει δίπλα στο δικό του κάποιο αλλά ο, τον διώχνει, λες και είναι το λιμάνι δικό του.
Πολλά εδώ μπορούν να ειπωθούν και προφανώς στην συνέχεια και μερα την ίδρυση να μπουν σε προγραμματισμό χρειάζεται….
Με την καρδιά μας , καλή επιτυχία στον νέο Πρόεδρο του νεοϊδρυθέντος ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ κύριον Μαντζωρο.

This comment was minimized by the moderator on the site

Για **Μιάσματα** μια χαρά τα πάνε…

This comment was minimized by the moderator on the site

Η αρχοντική Άνδρος θα έχει...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Όλα όσα μυθεύματα γράφετε μόνο ΕΠΩΝΥΜΑ...
Αν δεν έχετε το κουράγιο της ΕΠΩΝΥΜΙΑΣ των "αρχοντικών καταγγελιών" σας τότε γυμναστείτε λίγο καλύτερα και περάστε μια άλλη φορά...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τελικά ήταν στημένο το παιχνίδι της ρήξης με το Λιμενικό Ταμείο.
Λιμενικό ταμείο Άνδρου με τι έσοδα, πως θα συντηρηθεί?
Δύσκολο υπουργός να υπογράψει για ένα ταμείο που θα είναι μειον
Τα έσοδα από τα εισητηρια σίγουρα δεν αρκουν...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μέχρι εδώ αποδεκτό το σχόλιο σας. Τα υπόλοιπα μόνο ΕΠΩΝΥΜΑ.
Όσο για το "στημένο παιχνίδι" οι αποφάσεις διάσπασης έχουν εγκριθεί από το 2018 με ομόφωνες αποφάσεις Άνδρου και Τήνου. Προφανώς λείπατε στη Χίο και δεν το μάθατε ή δεν είχατε γεννηθεί το 2018. Καλώς ήρθατε λοιπόν πάλι στην Άνδρο, αλλά διαβάστε πόσα χρόνια πίσω πάει η ζωή πριν από εσάς kapten...
ΥΓ. Έλα μου όμως που υπουργός και υφυπουργός είπαν πως θα το υπογράψουν???????? Έλα μου όμως πως εκτός από τα εισιτήρια στο Λιμενικό Ταμείο πληρώνουν καράβια και σκάφη νηολογίου Άνδρου!!!! Αν δεν ξέρετε αυτά τι capten λέτε πως είστε??????????

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 2 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλοριζικος, σιδερένιος ο νέος 1ος Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ανδρου.
Να προσέξει να κάνει χρήστη διαχείρηση εσόδων και εξόδων του Ταμείου και να μην προσλάβει και πέραν της μιας ιδιαιτερα Γραμματέα, ώστε να μείνουν χαμηλά, τα λειτουργικά έξοδα.
Το λέμε αυτό μέχρις να δούμε το τελικά έσοδα θα έχουμε , τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο της αυτονομίας μας και μετά ….. βλέπουμε!
Τέλος φαντάζομε θα ότι δεν θα χρειαστεί να αποκτηθεί με το καλημέρα και αυτοκίνητο και λοιπά που ακούστηκαν, ώστε τα έσοδα να πάνε σε έργα !