ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΛΟΤΣΑΡΗ: Γαύριο & Κόρθι. Και πολιτικός σχολιασμός...

ΓΑΥΡΙΟ

Να ξεκινήσουμε το ρεπορτάζ των εγκαινίων των εκλογικών κέντρων του δημάρχου Δημήτρη Λοτσάρη με μια παραδοχή που κάναμε κι εμείς έκανε όμως κι ο παπάς στο Κόρθι: με τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων ξεκινά και επίσημα ο προεκλογικός αγώνας. Με δεδομένο πως χτες Παρασκευή 15/9 και σήμερα Σάββατο 16/9 έγιναν τα εγκαίνια της παράταξης Λοτσάρη σε Γαύριο και Κόρθι κι αύριο γίνονται στην Χώρα έχουμε το επίσημο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου της παράταξης του νυν δημάρχου. Τα εγκαίνια της δεύτερης παράταξης ακόμα δεν έχουν οριστεί. Ίσως δεν είναι ακόμα έτοιμοι να μπουν στον προεκλογικό στίβο. Πάντως η παράταξη Σουσούδη περίμενε πως και πως τις εκλογές αυτές έχοντας ξεκινήσει την προεκλογική καμπάνια από τον Σεπτέμβρη του 2019 φαίνεται πως μάλλον... λαχάνιασαν στο τέλος! Περιμένουμε όμως και την δική τους ανακοίνωση προσεχώς...

Ήταν μια γλυκιά φθινοπωρινή βραδιά. Περίπου 100 άτομα - ανάμεσα τους πολλοί υποψήφιοι - προσήλθαν στο Γαύριο για τα εγκαίνια. Το κλίμα ήταν χαρούμενο. Η ατμόσφαιρα πολιτική και πολιτισμένη. Σε αυτό συνέβαλε και ομιλία του δημάρχου που είπε πως δεν χρειάζονται αντιπαραθέσεις κι επιθετικότητες. Και κατέληξε: "όπου οι αντίπαλοι μας λένε ΘΑ, εννοώντας έργα που δεν έκαναν ποτέ οι ίδιοι 5 χρόνια στην διοίκηση και τα ξανα-υπόσχονται τώρα - εμείς θα απαντάμε με ΝΑ και θα δείχνουμε τα όντως πολλά έργα που κάναμε σε όλη την Άνδρο. Εμείς πλεονεκτούμε. Αυτοί ακολουθούν. Εμείς κάναμε έργα επί 4 χρόνια. Αυτοί υπόσχονται για δεύτερη φορά έργα, που δεν έκαναν στα δικά τους 5 χρόνια. Αυτή είναι η διαφορά μας..." 

Μια ακόμα τοποθέτηση του δημάρχου σχολιάστηκε. Μιλώντας περί ενότητας που κόπτονται όλοι 20 μέρες προ των εκλογών εξήγησε: "Δύσκολη η ενότητα όταν υπάρχουν διαφορετικές επιδιώξεις. Η προηγούμενη διοίκηση έβλεπε την ενότητα σαν φωτογραφίες στο FB. Εμείς την βλέπουμε ως έργα. Η ενότητα επιτυγχάνεται στην πράξη και στη δράση κι όχι στα λόγια." Μιλώντας από στήθους σε όλη την 20λέπτη ομιλία τους ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο κλειστό του Γαυρίου που βρήκαν μόνο λόγια και μηδέν μελέτες. Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι μελέτες με την συμβολή του Δήμου Άνδρου (50.000 ευρώ) και χορηγία της Γαλλίδας κ. Λελούς (60.000 ευρώ). Και στο επόμενο διάστημα θα κατατεθεί προς χρηματοδότηση. "Αυτή είναι η διαφορά μας: μιλούν τα έργα μας..."

Στην εκδήλωση προσήλθαν και οι τρεις υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Χαζτημάρκου. Ο κ. Λάσκαρης από την αρχή. Η κ. Βουτσινά-Μαλταμπέ δεύτερη. Και η κ. Βρεττού στο τέλος. Ατυχώς ως Εν Άνδρω είχαμε την ατυχία η κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μηχανής χάλασε και δεν έχουμε τις δικές μας φωτογραφίες από το πλούσιο φωτορεπορτάζ της βραδιάς. Τέλος πάντων είμαστε όμως παρόντες... Οι φωτογραφίες του ρεπορτάζ είναι από φίλους αναγνώστες που έστειλαν κι ευτυχώς κάλυψαν το κενό... Στην τελευταία φωτογραφία - που έστειλε κι αυτή αναγνώστρια - διακρίνονται ο Γιώργος Μπάλλας υποψήφιος στο τοπικό της Χώρας να συνομιλεί με τον έπαρχο Δημήτρη Λάσκαρη. Τους παρακολουθεί ο Γιάννης Στυλιανός (Νενές) υποψήφιος στο τοπικό του Γαυρίου. 

ΚΟΡΘΙ

Στο Κόρθι όλα έγιναν αντίθετα από το Γαύριο. Τα εγκαίνια ήταν ντάλα μεσημέρι: 12:00! Ζέστη. Και ημέρα ημι-εργάσιμη. Προσήλθαν μερικές δεκάδες. Οι περισσότεροι υποψήφιοι από το Κόρθι. Πολύ λιγότεροι από άλλες περιοχές. Ρωτήσαμε γιατί επιλέχθηκε μεσημέρι. Και η απάντηση και τα δύο βράδια έχουμε πανηγύρια (Χώρα και Γαύριο) και πλήθος γάμων. Καθόλου τυχαίο που όλα τα καράβια ήρθαν γεμάτα την Παρασκευή. Είναι ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο. Χωρίς βροχές, ανέμους και άλλα ακραία φυσικά φαινόμενα. Κι όλοι πήραν τα καράβια για Άνδρο και για θάλασσα.  

Και στο Κόρθι ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να σημειώσει πως: "Μια σειρά έργων που είχαν μελετηθεί, προγραμματιστεί και δημοπρατηθεί δεν προχώρησαν λόγω της ενεργειακής κρίσης που έστειλε το κόστος των υλικών στον ουρανό. Παράδειγμα ο ασφαλτόδρομος για το Πήδημα της Γριάς, που δημοπρατήθηκε - όπως και οι δρόμοι για Ατένι, Χάρακα, Ζόργκο πέρσι. Αλλά με τις τιμές των υλικών στα ύψη δεν προσήλθε καμία εταιρεία. Δημοπρατήθηκε εφέτος. Προσήλθαν εταιρείες. Συμβασιοποιήθηκε και ξεκινά τέλος Σεπτέμβρη. Δε είναι προεκλογικό έργο. Είναι περσινό έργο που το πήγε πίσω η κρίση. Όμως τώρα θα ολοκληρωθεί".  

Ακολούθησαν οι φωτογραφίες των υποψηφίων της περιοχής. Και όσων είχαν έρθει από άλλες περιοχές.

Ένα τρίο που πραγματικά δούλεψε πάρα πολύ αυτά τα 4 χρόνια. Ο πρώην δήμαρχος και πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Κυριάκος Θωμάς που δούλεψε σκληρά ως σύμβουλος του δημάρχου από το 2019 μέχρι το 2023. Ξανά στον εκλογικό στίβο. Η Ιωάννα Σαραβάνου παντού παρούσα ως Πολιτική Προστασία με χιόνια, με φωτιές, με βροχές, με καθαρισμούς. Και ο Λευτέρης Μπάλλας. Αν δεν ήταν αυτός πρόεδρος δεκάδες συμβούλια δεν θα είχαν τελειώσει με μια αντιπολίτευση μονίμως στα κάγκελα.  

Κι εδώ η Ιωάννα Σαραβάνου με τον Πέτρο Καλογρίδη. Πρόεδρο του συλλόγου νεφροπαθών Άνδρου και αγωνιστή της ζωής. Πρωτεργάτης με την επίσης νεφροπαθή Ιωάννα Λεβαντή. Κατεβαίνουν και οι δύο με τον Λοτσάρη. Έχουν δει τις προσπάθειες που έκανε αυτά τα χρόνια για μια μονάδα τεχνητού νεφρού στο νησί. Είδαν τις υπογραφές για την δημιουργία του στο κτίριο του Μουστακείου. Και στρατεύονται με τον Δ. Λοτσάρη. Προκαλεί απορία η εξαγγελία του κ. Σουσούδη ακόμα μια φορά για μονάδα τεχνητού νεφρού όταν επί 5ετία δεν έκανε κάτι για να προχωρήσει. Προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση η δημόσια αντιπαράθεση του με τον Πέτρο Καλογρίδη γιατί τον αποδοκίμασε που δεν πήγε στην μεγάλη εκδήλωση των νεφροπαθών στο Κόρθι. Τότε που υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση για το τεχνητό νεφρό. Όπως είπε ο σύμβουλος του Σπύρος Τσαούσης: "δεν πάμε στο πανηγυράκι του Λοτσάρη!!!" Αυτή είναι η άποψη τους για την "ενότητα", που ξαφνικά ανακάλυψαν...  

Τρία αυτοδιοικητικά στελέχη της Άνδρου με πείρα και προσφορά. Κόντραραν τα λάθη της διοίκησης Σουσούδη στην οποία συμμετείχαν. Αποχώρησαν χωρίς φανφάρες μην κάνοντας ζημιά στην Άνδρο. Έκτοτε στήριξαν και στηρίζουν το έργο της διοίκησης Λοτσάρη. Και δεν έκαναν kolotouba όπως αυτοί που πρώτα πολέμησαν λυσσαλέα τον κ. Σουσούδη. Και μετά έκαναν kolotouba και πήγαν πίσω στον Σουσούδη το 2023. Μήπως και βγουν πάλι σύμβουλοι. Εγκαταλείποντας στα κρύα του λουτρού τον μέντορά τους τον κ. Καπάκη, που τους έβγαλε συμβούλους, αλλά ήταν ο τελευταίος που κατάλαβε πως τον άδειασαν κι αυτόν. 

Δύο Υδρουσαίοι υποψήφιοι στο Κόρθι. Ο επαγγελματίας Βασίλης Μπατής από το Γαύριο και ο γιατρός Δαφνιωτίδης από το Μπατσί.  

 Και οι υποψήφιοι στα τοπικά Παλαοκάστρου και Κοχύλου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η φωτογραφία Θωμάς, Σαραβάνου Μπάλλας είναι πράγματι πρόταση για ένσ σωστά σταυρομένο ψηφοδέλτιο με εναν υποψήφιο απο κάθε περιοχή της Ανδρου

This comment was minimized by the moderator on the site

Λογικό να μην μπορεί ο σουσούδης να οργανώσει μια προεκλογική εξτρατεία της προκοπής. Είναι θέμα ικανής οργάνωσης και διοίκησης. Δεν μπόρεσε με οργάνωση να διοικήσει, δεν μπορεί με οργάνωση να κάνει εκλογές. Τέσσερα χρόνια τις περίμενε και τελικά τις κάνει στο πόδι....