Εντυπωσιακή νυχτερινή επιστροφή του Superferry. Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ...

Έφτασε ολόφωτο μέσα στη νύχτα το Superferry στη Ραφήνα. Ολοκλήρωσε επί δίμηνο την ετήσια συντήρηση του και ταξίδεψε για Ραφήνα. Βρεθήκαμε τη νύχτα της Δευτέρας στις 23:00 στον Άγιο Νικόλαο της Ραφήνας για να το φωτογραφίσουμε. Ήταν αυτή η παλιά αγάπη της νιότης μας για τα καράβια της γραμμής μας και όχι μόνο. Ήταν τα καράβια κι ο ναυτικός πατέρας τα ορόσημα της παιδικής ηλικίας μας. Έτσι, σε συνεχή επικοινωνία με τον καπετάν-Θανάση Χαλά βρεθήκαμε γύρω στις 23:00 ψηλά στον Άγιο Νικόλαο της Ραφήνας να φωτογραφίσει την έλευση του όμορφου και λαμπερού πλοίου πίσω στη γραμμή μας.

Αρχικά το πλοίο φάνηκε ανοικτά. Σαν μια φωτεινή κουκίδα στο πέλαγος. Ερχόμενο από νότια με ταχύτητα. Στο ύψος της Ραφήνα έκανε στροφή προς το λιμάνι. Μια φωτεινή αναφορά στο κατασκότεινο πέλαγος. Μια μικρή φωτεινή ελπίδα στην απεραντοσύνη του σκοταδιού.

 

Με το που έφτασε στο λιμάνι άναψε τα φώτα της πλώρης και βγήκαν στο πρωραίο κατάστρωμα οι ναύτες για τις άγκυρες. Άναψε και τους δύο ισχυρούς προβολείς για να ελέγχει ο καπετάνιος τις αποστάσεις και τις λεπτομέρειες του βιραρίσματος.

Αρχικά το πλοίο έπλευσε ολοφώτεινο παράλληλα με το άδειο λιμάνι.  

Μετά έκανε την απαραίτητη μανούβρα για να δέσει στη προβλήτα 8. Το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ήταν μακριά στη 2. Όλο το άλλο λιμάνι ήταν δικό του. Έτσι, είναι ο χειμώνας στη Ραφήνα. Όλο το λιμάνι ανήκει σε ένα ή δύο πλοία. Κι αυτά δένουν είτε στη 2 είτε στην 8 για μεγαλύτερη ασφάλεια. Με το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ στη 2, η λογική επιλογή για το το Superferry ήταν η 8. Όπως ήδη έχουμε γράψει το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ την Τετάρτη ολοκληρώνει τον χειμερινό κύκλο και την Πέμπτη ξεκινά το Superferry τον εαρινό κύκλο... 

Ο καιρός γλυκός. Η θάλασσα λάδι. Το όμορφο πλοίο έδεσε απαλά με την βοήθεια των καβοδετών που το περίμεναν. Το Superferry είναι πάλι στη γραμμή μας...

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΠΑΣΑΝΤΗΣ

  

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καινουρια προβλήτα...;

This comment was minimized by the moderator on the site

Πολυ ωραιες φωτογραφιες απο το σγαπημένο μας πλοιο!